Enkel färgsättning med Hero Arts Wild Columbine stencil

Jag tycker om att färglägga men, man ska ju inte sticka under stolen med att det kan ta lite tid. Och ibland vill man bara få det snyggt bara ”sådär”. Därför blev jag sugen på att testa Hero Arts color layering stencils som kom ut i några varianter nyligen och även tidigare i våras. Här har jag testat en som heter Wild Columbine. Man får 4 stycken stenciler i paketet och den skapar ett kluster av tre blommor med blad. Det finns även koordinerande stämpel och die.

Stencilerna har markeringar i hörnen som gör det enkelt att lägga dem på exakt rätt ställe. Jag tyckte dock att det var ännu enklare att lägga dem i min Misti, då vet jag att den alltid hamnar på samma ställe. Här skulle det även vara perfekt att använda Sticky Mats som Babsan visade i ett tidigare blogginlägg:

Man börjar med att först färga in blommorna. Jag använde här Distress Ink i färgen Squeezed Lemonade.

Nästa stencil lägger till mer detaljer på blommorna. Jag har då valt en mörkare färg, i detta fall Mustard Seed.

Med nästa stencil lägger man till den första färgen på bladen. Här valde jag Twisted Citron.

Med den sista stencilen lägger man till detaljer på bladen men även mittdelen på blomman så här får man vara lite försiktig så man sätter rätt färg på rätt ställe. Här använde jag mig både av mini ink blending tool men även de minsta blending toolsen, Detail Ink Blending Tool, för att få till detaljerna precis på rätt ställe. Färgerna som användes är Ripe Persimon och Mowed Lawn.

Och så här blir slutresultatet. Man kan sedan lägga till stämpeln ovanpå om man vill eller så använder man det som det är för en mer ”soft look”. Jag har två exempel på färdiga kort med detta utseende fast med andra färger;

Även här har jag använt Distress Ink. Kortet till höger har jag dock embossat efter att jag gjort min ink blending, för att lägga till lite extra intresse. Hälsningarna är även dem från Hero Arts och kommer från ett set som heter Celebrate Words Fancy dies.

Till detta kortet har jag använt Distress Ink i färgerna;

  • Kitsch flamingo
  • Barn Door
  • Peeled Paint
  • Rustic Wilderness
  • Mustard Seed

Hälsningen är utskuren i guld-cardstock och jag har lagt till några paljetter från en av de nya märkena i butiken, Nellie Snellen. Detta är pink sequin mix. Man får många olika storlekar och flera färger inom samma färgskala. Kanon!

Detta kort är gjort på samma sätt som ovan men efter jag var klar med ink blendingen så körde jag panelen genom Altenews Modern Squares 3D embossing folder. Man får ett väldigt häftig effekt som gör att mottagaren kommer fundera över hur man lyckades färglägga det där 😉 Färgerna jag använt här är;

  • Wilted violet
  • Villainous potion
  • Twisted Citron
  • Mowed Lawn
  • Mustard Seed

Hälsningen är utskuren i guld-cardstock.

Jag nämnde ju tidigare att denna stencil även har en stämpel samt en koordinerande die. Jag använde min gula panel ovan och testade att stämpla i både brunt och svart:

Här får man betydligt fler detaljer och ett helt annat utseende på blommorna. Jag tycker båda är fina, beror bara på vad man känner för just den dagen.

Produkterna jag använt i dagens inlägg kan du beställa genom att maila nedan länkar till Anna:

SA220 Color Layering Wild Columbine Stencils

SB349 Wild Columbine Bundle (C)

DF033 Celebrate Words Fancy Dies (D)

Det finns även dessa liknande produkter i butiken:

Bee Florals – Layering Stencil

Bee Florals Window – Fancy Die

Bold Flowers Laying Stencil

Sweet as Honey – Stamp and Die combo

Sweet as Honey – Stamp

Glöm inte att kolla öppettiderna i butiken nu under vårkanten när det är mycket helgdagar med mera. Öppettiderna står alltid längst ned på sidan. Och som vanligt så är ju webbutiken alltid öppen!

Inläggsförfattare: Marianne

Kortmakare med passion för "ink blending" och små söta djurstämplar. Smått besatt av allt Lawn Fawn och kan inte hjälpa att köpa söta mönsterpapper, bara för att ha dem hemma att klappa på.

Lämna ett svar