Lawn Fawns Honeycomb shaker gift tag på kort

Precis som Åsa så blev jag helt såld på bina i denna senaste release från Lawn Fawn. Diggade även den lilla Honeycomb shaker gift tagen och tänkte idag visa hur man kan göra skakkort med den (utan att få några spillbitar)!

Jag har till dessa kort använt följande;

 

Jag började med att plocka fram en bunt med distress ink i olika gula och oranga nyanser och använde sedan Honeycomb stencil för att göra en bakgrund. Stencilen är ju formad som en 6-hörning men det är enkelt att lägga mönstren bredvid varandra och bara bygga på sin bakgrund. Det är färgen Squeezed lemonade i bakgrunden och sedan blandade jag de andra för att skapa min bikupa.

Jag ville inte använda skumtejp eller mossgummi som upphöjare till min shaker tag utan jag valde istället att skära ut många diecuts så jag kunde stapla på höjden istället;

Detta gjorde ju dock att man fick väldigt många mittbitar över och det tänkte jag ju inte låta gå till spillo utan jag började pussla ihop en bakgrund av dessa också;

Jag valde att låta det vara lite mellanrum mellan mina 6-hörningar för att man skulle se färgen av cardstocken i bakgrunden. När jag var färdig så skar jag ut det med den största av Lawn Fawns stitched rectangle dies;

Nu hade jag alltså tre bakgrunder att jobba med. Vi börjar med skakkorten;

Jag limmade ihop alla mina ramar med Tim Holtz Collage Medium. Jag staplade 6 stycken på höjden, på den 7:e så fäste jag sedan först en bit med acetat och limmade sedan detta på stapeln. Jag stämplade sedan även bakgrunden med en hälsning från setet samt en liten flygande virvel som jag tyckte det kunde vara kul att ha i bakgrunden.

Nästa steg är att fylla med paljetter. Jag glömde tyvärr fota det steget men jag gjorde som så att jag hällde en bunt med paljetter mitt ovanpå virveln. Sedan använde jag lim på baksidan av ramen och tryckte den på bakgrunden direkt, ovanpå paljetterna. Jag la sedan några stämpelblock över för att allt skulle hinna torka. Fungerar superbra.

Så här blev mina färdiga kort när de vart dekorerade med bin och övriga stämplar från setet.

Bina har fått lite Lawn Fawn Prisma glitter på vingarna för lite extra bling. Allt annat är annars fäst direkt mot bakgrunden med lim. Och skaket fungerar utmärkt och fastnar inte mot tagens väggar (något som det annars brukar göra om man använder skumtejp).

Liten närbild på korten;

Här är den gula bakgrunden fäst direkt mot kortbasen.

På detta kort så använde jag skumtejp bakom den gula panelen för att bygga lite extra höjd.

Så, vad hände sedan med alla de gula 6-hörningarna då undrar ni. Jodå, det blev så här;

Jag hade två ramar över och fäste dem på två ställen och använde sedan dem att bygga en liten scen i. Ok, några få spillrektanglar blev det som synes i bakgrunden men i stort sett det mesta gick åt 😉

Känner att jag är långt ifrån färdig med dessa bin och stencilen. Superrolig att blanda med olika färger (kommer snart exempel på det). Vilken var din favorit från Lawn Fawns vårsläpp??

Inläggsförfattare: Marianne

Kortmakare med passion för "ink blending" och små söta djurstämplar. Smått besatt av allt Lawn Fawn och kan inte hjälpa att köpa söta mönsterpapper, bara för att ha dem hemma att klappa på.

Lämna ett svar