Ju fler kockar desto BÄTTRE soppa!

Ingen har väl missat att vi även i år kör en sommarutmaning?! Temat för i år är ”Pysslotekets receptsamling” där vi bjuder på 10 olika recept att följa och inspireras av. I det här fallet så blir det faktiskt roligare och bättre ju fler kockar vi är. Jag har satt ihop en femrättersmeny dagen till ära. Häng med in i mitt kök!

Vi börjar menyn med en fördrink, Tettiz sommardrink. I min tolkning blev det ett shaker card i syrliga, fräscha, gula och gröna nyanser där huvudingrediensen är Visible images ”Cocktail and dreams”. Glasen, som är monterade direkt på bakgrunden, blev genomskinliga genom att jag stämplade dem med staz-onacetat. Planen var att de skulle monteras på utsidan, därav det draget, för jag hade lika gärna kunnat stämpla och embossa dem på bakgrunden om jag vetat att jag skulle ändra mig.

Varmrätten på menyn är mitt eget recepbidrag – Pitepalt! I värmen som råder just nu är jag inte så sugen men det kan snabbt ändra sig om nån skulle vilja bjuda in till paltkalas. Tanken här är ett CAS-alster (clean and simple) i färgerna grått (palten), rosa (fläsket), gult (smöret) och vitt (den obligatoriska iskalla mjölken).  Minst två ringar/cirklar ska också finnas med för att symbolisera hela rätten. Orkar man mer än två paltar är man välkommen att lägga till fler, så klart 😉 Stansade cirklar, en mus från Lawn fawn och en urgammal embossingfolder blev mina ingredienser.

Så till efterrätten och finns det nåt godare än cheesecake?! Pyzzlots somriga variant skulle innehålla bär eller frukt som hallon, mango, lime eller blåbär. Sen skulle det kompletteras med en botten gjord med en stencil och fyllning av medium som paste, gesso eller liknande. Och en sommarcheesecake måste så klart toppas med något sommarbetonat.

För mig blev det en hallonrosa skapelse med lunar paste genom en specialbeställd stencil från WOW och sommartopping i form av fjärilar embossade på vellum.

Till det efterföljande kaffet serveras århundradets torraste bakverk – Annas mandelkubb från förr. Här fick inga blöta medium förekomma men det skulle finnas cardstock, embossfolder, mönsterpapper, dies och ephemera bland annat. Precis som att receptet är från förr så är mina ingredienser det också. Pappret finns faktiskt kvar, ”Garden shoppe” från American crafts och är man sugen på en blommig embossingfolder kan jag tipsa om t ex ”Flowers 3” från Nellie Snellen eller ”Daisy bed” från Altenew.

Sen händer det ibland när jag kommer hem efter en utekväll att det känns som att en Resorb är en god idé, särskilt om saker som Tettiz drinkar varit inblandade, så det känns helt rätt att avrunda med Malins vätskeersättning. Distressprodukter i färgerna Spun sugar, Saltwater taffy och Mermaid lagoon representerar salt, socker och vatten, sen var det fritt fram. Jag valde att stämpla en av blommorna från Aall & Creates ”Petal therapy” med Versafine Onyx black. Istället för att färglägga motivet valde jag att ink smoosha färgerna för en lite mer okontrollerad look. (Okontrollerat?! JAG?! Måste vara värmen…. )

Stämplarna är tillfälligt slut och orkar du inte vänta på påfyllning kanske ”Daisies and others” från samma tillverkare kan vara ett alternativ? Eller ”Hydrangea and quill” från Studio light?

Hoppas du känner dig mätt och belåten efter den sittningen? Själv är jag inte mätt riktigt än utan tänker nog ta mig an Stephis sallad eller varför inte Jennys silltallrik. Men efter gårdagen kanske en sallad är lämplig och att man är lite mätt på sill… Oavsett vad det blir så kommer det att bli något med mitt Stampwheel från Altenew som precis anlänt och som jag tänker bekanta mig med resten av helgen. När jag lärt känna den så är planen att det kommer en recension i en blogg nära dig under sommaren (men om du är sugen så fundera inte för länge, det finns bara två i lager.)

All info du behöver om den pågående utmaningen hittar du i det här eminenta inlägget av Pyzzlot. Hoppas du också får upp mat- och skaparlusten!

Nu är det sommar och butiken har stängt på lördagar. Veckorna 30-32 (24 juli tom 11 augusti för såna som mig, som inte pratar veckor) tar Anna semester och den fysiska butiken kommer vara helt stängd.

Inläggsförfattare: Gunilla

Pysselnörd vars hjärta klappar lite extra för kortmakeri, tekniker och distress inks.

Lämna ett svar