Den blomstertid nu kommer – i svartvitt (ish)!

Idag har jag ett par kort där jag tänkte visa att man inte nödvändigtvis måste färglägga blomman man har stämplat och att man inte måste använda alla stämplar i ett set med layering stamps. Det kan räcka alldeles utmärt med att stämpla konturen i svart och sedan få dit lite färg med en detalj eller två. Eftersom jag just nu lever i flyttlåder får ni hålla till godo med gamla kort!

På det här kortet har jag gjort en bakgrund genom att stämpla My Favorite Things Fun Flowers stämpelset över en vit bakgrundspanel. Färgklicken fick bli Neat and Tangled Hooray die utskuret i röd cardstock och lite enamel dots. Här har jag använt mig av  Versafine Onyx Black, men efter att Altenew släppte sin svarta Obsidian använder jag nästan bara den.

Här har jag använt mig av en teknik som heter Spotlight Stamping. Du kan se en video hur man gör här. För att få ihop rätt toner har jag använt mig av pappersblocken från Memory Box (perfekta för oss utan fallenhet för färgmatchning!)

Här är en variant av första kortet, men där jag istället använt mig av lite större blommor från Altenews Wallpaper Art och sedan ”färglagt” med vanliga Distress Inks. Perfekt att använda MISTIn om man vill göra ett par stycken, men det går också alldeles utmärkt att stämpla med ett vanligt akrylblock.

Sist ut är ett kort som jag nästan höll på att säga är monokromt. Jag stämplade konturstämpeln från Concord & 9ths Hello Lovely och sedan ”ifyllnadstämpeln” spritt över pappret i en ljust grå nyans. Lite guldpärlor och en embossad hälsning fick bli färgklicken.

 

Nästa vecka kommer Anna gå på semester i tre veckor, vilket innebär att på fredag är sista dagen för att lägga en beställning för allt du kommer villhöva under sommarpysslet, så se till att lägga en beställning på en gång! Aktuella öppettider finns alltid längst ner i webbshoppen.

Inläggsförfattare: Caroline

Pyssel är för mig, som nog för många andra, en frizon. En terapi. Håller mig (än så länge?) till kort. Favoritmärken: lite av varje, men nog mestadels Mama Elephant och Altenew för tillfället.

Lämna ett svar