Embossade bakgrunder med Dee

Det har väl knappast ha undgått någon att Dee från Aall and Create är en av mina stora favoriter. 🙂 Jag har inte alla stämpelset men måååånga och de olika seten går med lite fantasi utmärkt att kombinera.

Jag har även via förbeställning hos Anna och hos upphovskvinnan till Dee, Janets Kleins etsyshop införskaffat rekvisita att bygga scener med. Idag blir det inte så mycket scener, det kommer det mer av framöver, idag blir det mer fokus på embossade bakgrunder och mica stains eller liknande glimmer sprays.

Jag har både färglagt Dee och paperpieceklätt henne dvs stämplar igen på ett lämpligt mönsterpapper, klipper ut och klistrar på. Lite som klippdockor men utan att klä av och klä på haha. 🙂 Samtliga embossade bakgrunder, utom det understa liggande kortet, är färgsatta med mica stainssprayer. Jag embossar först och sprayar efteråt eftersom glimret då hamnar i alla vinklar och vrår och blir mer effektfullt än om jag hade sprayat på ett platt papper.

Här är det den oerhört muntra… nåja.. Party Time Dee  Jag har både embossat bakgrunden och en del av ”mattan” bakom med en folder från Tim Holtz  Sizzix; Foliage.

Liknande har jag gjort med Shopper Dee men där embossade jag även själva kortstommen.

Här följer ett exempel på hur jag modifierat Housework Dee, förutom att hon fått kjol och blus med paper pieceing istället för hushållerskeuniform så har jag lånat vinglaset från Boozer Dee och satt i hennes hand istället för moppen. Embossingfoldern Engraved från Tim Holtz och Sizzix blir så superläcker med mica stains tycker jag.

Den enormt trötta AM Dee har kläder med paperpiceteknik, jag gillar att det går att variera kläderna på det sättet. Det blir verkligen nattlinnelook när man använder mönsterpapper istället för att färglägga. Bakgrunden foldern Hosta från Altenew är färgsatt med mica stain. Textstämpeln är hÄnglar och Wings set Kaffe och Choklad.

Slutligen så har jag modifierat Theraphist Dee genom att klippa bort henne från terapifåtöjen och placera henne i en soffa istället. Soffan kommer från ett stämpelset som heter Have a Seat har jag förbeställt av Anna likaså växten från setet Home.

Byrå och lampa är digitala stämplar från Janet Kleins etsyshop. Jag har äntligen hittat ett akvarellpapper som funkar utmärkt i min laserskrivare och som är vitaste vitt, inte gulaktigt! Det är helt slätt och de digitala stämplarna skrivs ut perfekt, Florence Watercolour Smooth 200g heter det.

Rummet har fått tapet av foldern Hosta, den och golvet färglade jag med akvarellfärg. Kortet har inte fått nån titel än… Jag fnular på den, gillar att ha lite ”öppna kort” som man kan välja titel på efter behov.

Det var allt från mig idag, tack för att du hängt med ändå hit 😉 Nästa gång jag bloggar kommer det mera Dee. Stay tuned!

Inläggsförfattare: Karin

Nollåtta i Värmlandsexil sedan många år som inte kan vara utan färg, former och mönster. Skapar allt ifrån PL, kort, LOs till mixed media och artjournals. Har en faiblesse för cirklar. Inspireras av nya produkter och shoppar i ärlighetens namn nog mer än jag skapar.

1 reaktion på ”Embossade bakgrunder med Dee

Lämna ett svar