Stenciler och glitter!

Förra helgen firade vi att Pyssloteket hade blivit fjortis – det var öppet i den fysiska butiken och designteamet agerade personal shoppers, demade och online hade vi några lives. Under min live (finns att titta på i efterhand på Facebook) så gjorde jag ett antal bakgrunder med lite olika tekniker och idag tänkte jag blogga de färdiga korten jag gjort av några av bakgrunderna. Temat på livesändningen var stenciler och på korten jag visar idag har jag använt två olika tekniker:

De två översta korten är gjorda med Altenews stencil Feathered Leaves. Först använde jag Distress Oxide genom stencilen, sen lät jag den sitta kvar och lade på Nuvo Glimmer paste Moonstone ovanpå Oxiden. Det blir så läckert när den ofärgade/vita glimmer pasten tar upp färgen under – en teknik jag är helt såld på just nu! Det tråkiga med den är väl att den måste ligga och torka ordentligt innan man kan fortsätta med sitt projekt.

Det tredje kortets bakgrund har akvarellpapper som bas eftersom jag skulle spraya med Dylusions shimmer sprays ovanpå. Stencilen jag använde heter Count me in och kommer från Visible Image. Jag valde några olika färger och sprayade genom stencilen och lät torka. På alla tre korten har jag använt stämplar från hÄnglar & Wings set som heter gemener och embossat med vitt embossingpulver på svart cardstock. Det blir så läcker med det svartvita mot det färgsprakande!

Materiallista:

hÄnglar & Wings – gemener
Visible Image – Count me in
Neenah cardstock
Kort & kuvert
Dylusions Shimmer sprays
Cardstock
Altenew – Feathered Leaves
Nuvo – Glimmer paste Moonstone
Distress Oxides

Pyssla lugnt!

Inläggsförfattare: Tettiz

Älskar att få färgkladdiga fingrar! Favoriten är gult, men jag skapar i de flesta färger. Gör kort, skapar i mina art journals, pillar med ATC - pysselperiodare med stor kärlek till akrylfärger, fågelmotiv och handskrivet. Har en och annan livesändning och är förtjust i kluriga utmaningar.

1 reaktion på ”Stenciler och glitter!

Lämna ett svar