Embossfoldrar och shimmer spray

Min DT-kollega Katti visade under Pysslotekets 14-årsjippo hur man kan göra läckra bakgrunder med embossfoldrar, shimmer sprays och svart stämpeldyna. Jag kanske inte fick till det sådär läckert som hon kan, men det var otroligt kul att testa! Katti har flera inspirerande inlägg, så kika gärna på dem för att få lite mer tips och idéer. Ni hittar dem bland annat HÄR och HÄR.

Mina kort gjorde jag med två olika embossfoldrar – Floating Foliage och Carnival Canopy – båda från Altenew. Först sprayade jag två bitar akvarellpapper med Dylusions shimmer sprays och lät dem torka. Här kan man gå hur bananas man vill med olika färger/sprayer. När färgen är torr är det dags att ta fram svart vattenfast stämpeldyna, embossfolder och en sprayflaska med vatten. Spraya baksidan av ditt akvarellpapper med vatten innan du lägger in det i embossfoldern, detta gör att pappret lättare formar sig efter mönstret i foldern. Sedan ska du färga in den övre sidan av embossfoldern för att sedan stänga foldern med pappret i och köra genom din stansmaskin. Se till att din stämpeldyna är ”välfylld” med färg (re-inker är guld att ha!), resultatet blir inte riktigt lika bra med en torrare dyna. Jag använde svart Archival ink till detta. För att framhäva mönstret kan man också färga in det upphöjda med t.ex. Lunar paste eller någon annan färg – metallic ger en snygg finish, tycker jag.

Bakgrunderna sattes fast på svart cardstock och sedan stämplade jag grattishälsningar från hÄnglar & Wings på spillbitar och embossade med vitt pulver. Texterna satte jag fast med 3D-kuddar från Scrapbook Adhesives.

Ett första försök som jag är rätt nöjd med – TROTS att jag utmanat mig själv lite med färgvalet. Ingen minns en fegis. 😉

Pyssla lugnt!

Inläggsförfattare: Tettiz

Älskar att få färgkladdiga fingrar! Favoriten är gult, men jag skapar i de flesta färger. Gör kort, skapar i mina art journals, pillar med ATC - pysselperiodare med stor kärlek till akrylfärger, fågelmotiv och handskrivet. Har en och annan livesändning och är förtjust i kluriga utmaningar.

Lämna ett svar