Same same but different

en favorit från förra årets julkortsproduktion i repris men nu med granar från det underbara stämpelsetet Forest Elements från Studio Light. Men först ett helt annat kort där jag använt stämplarna på ett annat sätt…

Bakgrunden är skapad med akvarellfärg på akvarellpapper från Canson XL, en stor favorit hos mig, gillar även Florence Smooth som är riktigt vitt när man hellre vill ha det. Canson är mer åt det gräddiga och jag har letat länge efter ett vitt akvarellpapper och jag tycker Florence funkar fint när jag färglägger stämplar eller gör enkla bakgrunder.

Granskogen är faktiskt stämplad med vattenfärg och det är samma teknik som jag kommer visa exempel på strax fast då har jag istället använt mina distressdynor, mer om det längre ner i inlägget!

Alla stämplarna utom den högre granen är använda här, hjorten och fåglarna är stämplade med Versafine Onyx Black och fåglarna ingår inte i stämpelsetet utan kommer från mina gömmor…

Nu till något annat:

Ni som följer bloggen, får ni någon déjà vu? 🙂 På förra årets julkort var det andra granar men tekniken är så kul att jag bara inte kunde låta bli med de här ännu snyggare granarna.

Jag stämplar alltså med olika nyanser av distressinks på stämpeln som jag fäst i min MISTI, jag skulle säga att den är ytterst viktig för jag kommer att stämpla flera gånger med olika nyanser för att variera hur granarna ska se ut och det är himlarns svårt att pricka rätt mer än en gång…

Börjar med lite ljusare nyanser i mitten, lite mörkare utåt kanterna och sen mörkast längst ut och neråt stammen. En lätt dusch med vatten och då menar jag lätt, för blir det för mycket vatten, så blir det en pöl på pappret och en enda sörja. Det kan man visserligen rädda genom att suga upp överflödet men det är bättre att spraya en gång, max två beroende på hur mycket vatten din sprayflaska släpper iväg, än mycket på en gång. Jag torkar också med min heat tool emellan för att det jag stämplar inte bara ska flyta ut utan bli i lager.

Det här steget kan man verkligen massproducera bara ta ett nytt papper, torka av stämpeln och byta färgskala som ni kan se här nedan. Rena löpande bandet, gjorde sååå många kort när jag kom igång!

När granarna torkat är det dags för nästa steg, glittret. Jag har använt mig av sticky embossingpowder som jag råkade ha i gömmorna och Rock Candy dry glitter från Ranger. Sticky embossingpowder verkar ha varit discontinued men ska börja säljas igen MEN det finns andra sätt att få till glittret nedan.

Stämpla precis som jag med versamark ink på granen OBS, ha inte flyttat granen i mistin… Istället för att som jag gjorde, först embossa sticky embossing powder för att få en klistrig yta som jag sen häller glittret på, så kan du välja ett glittrigt men ändå transparent embossingpulver och på så sätt få till samma effekt. Det finns en massa olika i shoppen tex Frosted Glass, och Halo, som säkert funkar finfint. Jag har testat holographic och fick liknade resultat som med Rock Candy.

Finishing touches blir stänken med samma färgnyanser som jag använt till granen samt lite guld. God julstämpeln kommer faktiskt från gransetet jag använde till samma teknik förr året, från hÄnglar & wings. Det finns stämplar för alla smaker ,kolla in julkategorin för fler! Avslutningsvis monterar jag det hela på ett metallicpapper i passande nyans innan jag fäster det på kortbasen, et voilà!

Jag är nog lite kär i granar och träd jag… förutom Dee då förståss!

Inläggsförfattare: Karin

Nollåtta i Värmlandsexil sedan många år som inte kan vara utan färg, former och mönster. Skapar allt ifrån PL, kort, LOs till mixed media och artjournals. Har en faiblesse för cirklar. Inspireras av nya produkter och shoppar i ärlighetens namn nog mer än jag skapar.

Lämna ett svar