Rookien i designteamet tipsar om LIMES

Som det senaste tillskottet till designteamet tänkte jag göra bloggpremiär genom att tipsa om en metod som kickar igång min kreativitet. Jag deltar just nu i utmaningen Imitera mera och inspirera flera och den passar utmärkt för att visa metoden.  Den är skapad av Ardyth Percy-Robb och hon kallar den LIMES. På hennes blogg finns flera inlägg där hon visar sin metod och hon har även ett worksheet som hon delar ut gratis.

Här är kortet som Karin skickade till mig. Tyvärr gör mitt foto inte riktigt kortet rättvisa, det är ett oerhört fint skimmer på löven.

Jag börjar med att rita en skiss av kortet, därefter listar jag tekniker som använts, vilka färger som finns på kortet och vilka andra detaljer som finns med. Ofta i den här delen av processen brukar jag få inspiration till mitt eget kort och de är understrukna i bilden. Sen börjar skapandet! Ardyth har några steg till i LIMES, kika gärna på dem!

Det första jag bestämde var att mitt kort skulle ha en grafisk bakgrund och gå i mina favoritfärger lila/rosa. Solar Pasten är gjord för mörka bakgrunder så den ville jag också använda. Genom att dutta på färgen Golden Hour med blending tool blir resultatet mjukare än om man stryker ut den med en spatel. Bakgrunden fick även svarta och guldiga stänk på sig.

Jag ville behålla den runda formen på fokuspunkten så jag bestämde mig för att använda kransen med blad från stämpelsetet Weekend Doodles, som embossades med guld på svart cardstock. Därefter målade jag bladen med metallic-akvarellfärger i olika rosa och lila toner. Just nu är stämpelsetet slutsålt men goda alternativ är Fairytale Rose eller Mini Magnolia.

För att få dimension har jag satt fast ytterligare två utstansade kransar under. Kronan på verket blev en hälsning som stämplades på svart cardstock och embossades i guld.

Ni har väl inte missat Karins inlägg där hon inspireras av mitt kort och skapar två kort?

 

Inläggsförfattare: Anna-Carin

Senaste tillskottet i designteamet! Återupptäckte den här fantastiska hobbyn under pandemin och har inte slutat skapa kort sedan dess. Numera testar jag även art journal och nosar på bujo. Gillar att prova olika stilar och nya tekniker. Skapar gärna med stämplar, stenciler och embossingfoldrar från Altenew tillsammans med distressprodukterna från Tim Holtz.

Lämna ett svar