Det här med Embossingfoldrar

Ni som följt mig ett tag har väl förstått att jag gillar det här med embossingfoldrar. Det finns så mycket roligt man kan göra.

Tidigare har jag visat det som resten av Dt-gänget valt att kalla Kattis teknik, men jag kan inte fullt ta åt mig äran, det var något jag såg för bra länge sedan och snappade upp. Förfinade och gjorde tekniken på mitt sätt. Sedan har blivit en jättefluga! Inte min orsak, det är ju inte så att jag är någon stor youtuber… tvärtom hahaha!

Idag vill jag visa er nästan samma sak, fast tvärtom.

Det jag har gjort här är att jag färglagt på baksidan av det embossade pappret. Alltså där mönstret blir nedsänkt. Jag kallar det baksidan. Framsidan är således den sida där mönstret blir upphöjt.

Jag börjar alltså med att embossa en bit papper, jag använder gärna Florence Watercolor cardstock. Länkar till material jag använt finner du längst ned i inlägget. Innan jag lägger mitt cardstock i foldern så sprayar jag lätt med vatten på bägge sidor, då får jag ett djupare och mer detaljerat avtryck. Dessutom förhindrar man att pappet spricker. Det kan du läsa mer om här.

Efter att jag embossat så är det dags att färga in mönstret. Eftersom vi nu använder baksidan så är det lättast att använda Blending brushes, i alla fall om man använder stämpeldynor. Du kan såklart välja vilken teknik du vill för att sätta färg, tex akvarell eller varför inte Shimmer spray!

Jag färgar in valda delar med de färger jag vill ha, som exemplet ovan så rosa på blommorna och grönt på bladen.

När jag är klar och färgen torkat så tar jag en svart stämpeldyna, se gärna till att den inte är för torr, men såklart inte för blöt heller. Sedan drar jag lätt över hela ytan och får då allt mönster som sticker upp lite extra att bli svart. Här skulle det vara minst lika snyggt med en grå eller varför inte blå eller gul. Ja du väljer helt själv. Viktiga är att färgen täcker. Du kommer lättare att förstå om du tittar på videon här nedan.

Material jag använt:

 

Här kommer två exempel till och därefter hittar du videon. Önskar er alla härliga pysselstunder!

/Katti

 

Inläggsförfattare: Katti

Jag är en glad och kreativ tjej med alldeles för många järn i elden! Höns, hundar och katter tar upp en stor del av min tid, övrig tid försöker jag pyssla och umgås med min familj och vänner. Två tonårsdöttrar och Make består min närmaste familj av :-) Min pysselstil skulle man nog kunna kalla lite spretig, mycket mixed media, gillar grunge och vintage men också klara glada färger! Det enda jag egentligen inte gör är kort i CAS-stil, jag får inte till det helt enkelt. Vita rena ytor är nog inte min grej!

Lämna ett svar