Find your balance

får vara mina ledord 2018! Det blir gärna lite mycket särskilt om det är roligt så det där med att hitta en balans i livet är något jag tränar på!

Idag kommer ett uppslag gjord i min mixed mediajournal design Dina Wakely. Älsk på den kan jag säga, olika slags material i de olika uppslagen. Vad sägs om papper, canvastyg och jute. Väldigt inspirerande! Höger sida i det här uppslaget är papper och vänster sida är canvastyg.

Du vet väl att Anna kan ta hem specialbeställningar till dig! Maila gärna en länk eller komplett produktnamn så fixar hon det om hennes leverantörer har det du söker. Bra va!

Först gjorde jag bakgrunden till höger med Altenew Arabesque Medallion som var embossad och sedan färglagd (ja, jag vet det syns knappt bara om man tittar noga i siluetterna så anas det) Över det hade jag sedan svart, förmodligen någon vattenfast dyna eller svart distress oxides…

Sedan skrev jag olika meningar över sidan med en vit poscapenna. Siluetterna är en stencil i donna downey design som Anna tagit hem åt mig på specialbeställning. Titeln är från en annan donna stencil. Jag älskar dessa siluettstenciler! Här la jag maskerna på det svarta bakgrunden och jobbade sedan runt dem med distress oxides i färgerna antique linen, broken china, peeled paint och ground espresso.

Du kan ju bygga lager med distress oxides eftersom de lägger sig ovanpå varandra men då måste du torka varje lager innan du fortsätter på nästa annars blir allt blandat. Här ville jag få fram en lite mystisk natthimmel så jag lät det svarta bakom lysa igenom upptill. Nertill grönt och brunt för att få känslan av mark.

Vänstersidan är som sagt av tyg som jag först la ett lager gesso på. Sedan gjorde en en transfer på en spegelvänd utskrift av en text som jag hade i mina gömmor. Transfer betyder överföring och jag har på multimedium matte på min AJ sida och sedan lägger på det jag vill ska överföras med texten nedåt. Om du bara skriver en text  och lägger den nedåt blir den spegelvänt i överföringen. Du måste alltså spegelvända texten i datorn innan utskrift.

Eftersom jag hade för bråttom och inte lät gesson torka tillräckligt länge och inte heller hade tålamod att vänta innan jag började gnugga bort pappret så blev resultatet inte helt läsbart. Men jag tycker det är en del av charmen. Sedan jobbade jag med distress oxides i färgerna ovan för att få ihop de båda uppslagen. (som inte alls var planerade att höra ihop…)

Undrar du över hur man gör en transfer så ska jag försöka få till en tutorial i bilder under vårt mixed media tema under februari-mars här i bloggen så…stayed tuned!

Ses igen om en liten vecka!

 

Post Author: Karin

Karin
Nollåtta i Värmlandsexil sedan 17 år som inte kan vara utan färg, former och mönster. Skapar allt ifrån PL, kort, LOs till mixed media och artjournals. Har en faiblesse för cirklar. Inspireras av nya produkter och shoppar i ärlighetens namn nog mer än jag skapar.

Kommentera