Minialbum med ljuvliga Graphic 45

Jag ÄÄÄLSKAR papper från Graphic 45. De lämpar sig extra bra till minialbum så idag visar jag en hel radda med bilder på ett litet album jag gjort med den ljuvliga serien Floral shoppe. Just 8″-blocken är perfekta i storlek till minialbum.

Det här albumet är 8″ x 6,25″ stort och jag använde nästan hela blocket. Jag har använt ett par papper från serien Seasons, också från Graphic 45. Det finns inte i butiken men det går finfint att maila Anna på anna@pyssloteket.se om man vill göra en specialbeställning på det. Utöver mönsterpapper har jag använt chipboard, svart cardstock, dubbelhäftande tejp, magneter och en tjusig Prima-blomma. De verktyg man behöver är en skärmaskin och en scoring board. Sedan är det bara att tuta och köra.

Så här ser då framsidan ut på detta så kallade folio album. Pappersbandet runtom håller sig på plats med magneter.

 

Och när man tar loss pappbandet ser man mitt absoluta favoritpapper ur kollektionen i all sin härlighet.

 

När man öppnar upp albumet, en chipboardflik åt varje håll, ser det ut så här.

 

På vänster insida finns en liten ficka med en fotomatta som är lätt att ta i och ur.

 

Inne i albumet finns två ”flikar”, eller sidor, och på båda är det en ficka med en uttagbar fotomatta.

 

Själva ”fliken” är gjord av dubbelvikt cardstock med plats för ytterligare en fotomatta, försedd med en liten tab så att den ska vara lätt att ta ut.

 

Så här ser mittuppslaget ut när båda flikarna är utvikta.

 

På mittsidan har jag gjort ett så kallat vattenfall med plats för många foton, journaling eller andra minnessaker.

 

Bakom vattenfallet finns ytterligare en fotomatta som är lätt att ta ut och sätta tillbaka.

 

Ett av uppslagen i vattenfallet.

 

På höger insida finns tre fickor med plats för tre fotomattor i olika storlekar.

Min tanke var att filma en kort film eftersom det skulle vara lättare att visa själva konstruktionen då. Jag är ju inte den mest tekniska, men jag jobbar vidare på det och försöker få till en liten film. Ha det gott! /Hanna

 

Inläggsförfattare: Hanna

Hanna
Crazy cat lady som pluggar till journalist och dricker oförsvarliga mängder kaffe. Förälskad i Mama Elephant-stämplar och har ett Lawn Fawn-återfall. Sjukligt begär efter 6"-block och lever efter devisen: Den som har flest prylar när den dör vinner.

Kommentera