AJ -sida med distress Oxides och Graphic 45

Hej, då var det min tur igen att visa något här i bloggen. Idag har jag en Art Journal sida som jag gjort steg för steg bilder till. Denna sida är ett inspirationsalster till vårt CC som pågår just nu i vår FB grupp. Håller mig till månadens tema som är Distress Oxides och en av mina favorit pappers tillverkare Graphic 45. Här har jag valt papper ur serien Imagination, men i shoppen finns flera andra att välja på också.

Jag började helt enkelt med att välja ut några papper och några Distress Oxides , några stenciler och stämplar.

Sedan rev jag lite pappersbitar i remsor och la även till några remsor av gamla boksidor. Klistrade fast dem och körde på med clear gesso på hela uppslaget.

Medan det torkade valde jag ut de detaljer jag ville klippa ut ur de mönstrade papper jag valt. Provade att flytta runt dem lite på uppslaget för att se på ett ungefär vart jag ville limma dem sedan.

När gesson väl var torr började jag med att lägga på DistressOxides i färgerna fossilized amber och iced spurce. Här använde jag en INK blending tool. Jag var inte särskilt noggrann utan lät med flit färgen vara lite ojämn och flammig. Ett ganska tunt lager för jag ville fortfarande att de mönstrade pappersremsorna och bokpappret skulle synas ganska väl.

Efter det plockade jag fram stencilerna och de andra två färgerna av Distress Oxides peakock feathers och worn lipstick som jag sedan använde  med stencilerna.

När jag kommit såhär långt var det dags att ta fram stämplarna från 49 and Market. Här valde jag att använda VersaFine stämpeldyna i färgen Onyx Black.

Stämplade även lite med den gråa/gröna nyansen av Oxides, iced spruce.

 

Tyckte ändå inte att jag var riktigt nöjd efter att jag stämplat med det svarta och gråa, så jag tog en gammal fjärilstämpel och stämplade med Distress Oxides i färgen peeled paint. Tog dessutom ytterligare en stencil och Primas Modeling Paste för att göra lite struktur på sidan. Då lyste det så vitt så jag valde att använda Primas Metallic Wax i färgen rose gold lite här och där för att  få bakgrunden att smälta ihop lite bättre med det stora utklippta ansiktet. Dock är det lite svårt att fota (tycker jag) metallic effekten. Det sista jag gjorde var att klistra dit ansiktet, luftballongen och de två textremsor jag klippt ut. Slutresultatet blev i alla fall till slut så här.

Det blev inte riktigt som jag hade tänkt från början då jag bytte lite spår mitt i skapandet. Fast å andra sidan är det det som är charmen med denna hobby, eller hur?

Att göra just AJ sidor är perfekt för att prova nya spännande saker och gå utanför sin egen comfort zone. Eller vad säger ni… INTE EN ENDA Prima blomma här så långt ögat når ;).

Tack och hej Leverpastej!

Inläggsförfattare: Anna Pyssloteket

Har ägt Pyssloteket sedan 2009, och tillsammans med mitt fantastiska och fanatiska designteam utökat sortimentet och maximerat butiksytan till bristningsgränsen. :)

Kommentera