Blommigt i min Art Journal

Hej allihop! Ja, det kan ju verka lite knepigt att vi kör tema blommor i bloggen i just februari, den vintrigaste av alla vintermånader. Men det är ju nu vi behöver färgerna och tanken på värme allra mest.

Jag fortsätter att leka i min Dina Wakley Media Journal. Och eftersom vi inte vill bygga så mycket på höjden i våra Art Journal (för att i överhuvudtaget kunna stänga dem) så var det ju bara att hitta en annan lösning på det blommiga än en massa Prima-blommor.

Jag valde att klottra några egna väldigt enkla blommor med hjälp av mina Scribble Sticks och vatten på akvarellpapper. Detta papper delade jag sedan i två och valde att göra två olika sidor i min Art Journal.

 

På min första sida gick jag ”all in” med akrylfärger och mönster i bakgrunden. Jag rollade ut det mesta av färgen med en brayer men jag har även använt mig av ett par stenciler (Tim Holtz Bubble och Dylusions Shutters mini).

För att synliggöra blommorna så doodlade jag slarvigt med en svart penna. Ordspråket är skrivet med två olika alfabeten från Doodlebug, Abigail och Teensy Type.

Jag tycker ibland att det är svårt att sluta tillföra saker när jag är mitt uppe i mitt skapande. Därför beslutade jag att jag skulle hålla min andra sida lite enklare och inte så ”stökig”.

Här är en sida gjord i Burlap (säckväv). Även här gick jag på med akrylfärg i bakgrunden, men höll mig till vitt. Det gröna är ifrån Scribble sticks.

Sedan valde jag att stansa ut cirklar (Lawn Fawns Outside in stitched circle) i mitt papper med blommor för att skapa ett annat intryck.

För att knyta ihop cirklarna använde jag mig av rester från utstansade cirklar i ett vitt papper och en bit av Dina Wakleys Collage tissue paper med tryck i vitt.

Jag hoppas jag inte skrämmer bort er från det här med Art Journaling. Det finns inga måsten utan det är fritt fram att leka och prova på saker.

 

 

 

Inläggsförfattare: Susanne

Susanne
Susanne här! Vem är jag? En scrappare såklart i alla format och storlekar och mönsterpapper är min stora förälskelse. Extraknäcker dessutom inom andra delar av vår underbara hobby såsom kortmakeri, art journaling, mixed media, ATC, PL, planners och så vidare...

Kommentera