Effektfullt med färg

Hej allihop! Så vädret har tagit ett steg tillbaka från aprils värme men nu är det ju faktiskt vår, ja nästa sommar till och med. Jag vet inte om det är årstiden men något inspirerar mig till att använda alla mina färgstarka produkter, speciellt tillsammans med lite vintage.

Det gäller även uppslaget i min Art Journal idag. Faktum att alla uppslag jag gjort i just denna journal är färgrika. Art Journalen är faktiskt en gammal faktabok, hittat på Myrorna för några kronor. Den är inte speciellt stor, kanske är sidorna ca 10cm x 15cm, och ca 50 sidor tunn. Innan jag började använda boken limmade jag ihop alla uppslag två och två samtidigt som jag förstärkte/täckte varje skarv i mitten mellan sidorna med Dina Wakleys Media Tape för att slippa att färgen sipprar igenom. Jag grundade också alla sidor med genomskinlig Gesso.

Detta uppslag började jag med att gå på med ytterligare ett lager Gesso, denna gång vit. Detta lager lade jag på slarvigt med en palettkniv och jag blandade även upp detta lager med Crackle Paste lite här och var på uppslaget. Detta skapade en ganska ojämn yta med intressant struktur som sedan förstärks av det färglager jag senare lade på.

 

Här ser ni effekten som skapas med mitt grundlager. Den gröna akrylfärgen samlas lite ojämt i skåror och skrymslen. För att tydliggöra accessionen till gräs stansade jag ut en gräsborder med hjälp av Lawn Fawns Grassy Border,men för att skapa ett blickfång gjorde jag det ur ett gammalt vintage apper som skapar kontrast. Ovanpå detta har jag sedan gått på med ytterligare ett lager med samma gröna akrylfärg men genom en stencil. För att förstärka mönstret har jag sedan ritat runt stencilens mönster med en tunn svart penna.

För att skapa en annan struktur i solen har jag rivit bitar från gamla böcker och tidningar. Dessa limmade jag sedan fast lite huller om buller i min cirkel innan jag gick på med en gul akrylfärg över allt. Här på fotot ser ni också hur bokens text lyser fram lite överallt i det blåa fältet där inget Gesso eller Crackle Paste hamnade. För att skapa djup i uppslaget har jag skuggat med Distress Crayons där jag tyckte det passade. Ett tips är att smeta ut kritan efter applicering med ett fuktigt finger. (Rita/skriv inte med några pennor ovanpå Distress Crayons, det kan förstöra pennorna) Den fina texten är urklippta ur en gammal sagobok.

Inläggsförfattare: Susanne

Susanne
Susanne här! Vem är jag? En scrappare såklart i alla format och storlekar och mönsterpapper är min stora förälskelse. Extraknäcker dessutom inom andra delar av vår underbara hobby såsom kortmakeri, art journaling, mixed media, ATC, PL, planners och så vidare...

Kommentera