Stenciler

Stenciler har alltid varit en av mina favoritprodukter: de är (vanligtvis) billiga, tar inte upp nån plats och framför allt så kan de användas på så otroligt många olika sätt.

Det man oftast ser är väl ”vanlig” ink blending, här med distress ink över Big balloons från My favourite things (text privat, från Clearly besotted).

Här har jag bara använt grå toner (Gentleman’s gray från Altenew). Tyckte det blev riktigt läckert.

Nästa kort använder en annan sorts stencil som Altenew har ett par varianter av: efter att man gjort ett lager så vänder eller skiftar man stencilen och bygger på så sätt ett mönster. Själva stencilerna ser lite knäppa ut men resultatet är kul!

Just den här stencilen heter Heart builder. Jag valde att göra ink blending med pigment ink och sen heat embossa med clear över. Det fick bli ett shaker card i slutändan.

Altenew har en annan variant av stenciler som man gör i lager ovanpå varandra, de kallas layering stencils. Just den här heter Dahlia och finns inte i butiken. (Anna kan beställa om du villhöver den.) Nackdelen med dessa är att de bli lite dyra eftersom de två lagren säljs separat, annars gillar jag utseendet som blir.

Ett nytillskott i butiken är stenciler som man använder för att maska sitt stämpelmotiv. Konceptet finns hos flera märken men i butiken är det Altenews stämplar som har koordinerande stenciler. Jag har inte hunnit testa just deras men har goda erfarenheter från andra märken. Vill du se hur de används finns en introfilm -> HÄR <-

Om du sällan eller aldrig använt stenciler men är sugen på att lära dig lite mer om dem så ska du hålla koll på Pyssloteket kurser. I höst kommer jag att hålla en kurs på temat. Det blir tre timmar i glada pysslares sällskap och fullt fokus på stenciler. Kurserna hittar du i webshopen under just Kurser. Observera att just nu finns inget inlagt för hösten men håll ut – det kommer!

Ha en fortsatt trevlig lördag!

 

 

Inläggsförfattare: Gunilla

Gunilla
Pysselnörd vars hjärta klappar lite extra för kortmakeri, tekniker och distress inks.

1 reaktion på ”Stenciler

    Ännu mer stenciler – Pyssloteket

    (20 juli, 2019 kl. 08:01)

    […] mitt tidigare stencilinlägg som du hittar -> HÄR <- hotade jag med att det kommer en stencilkurs i höst. Nu är datum satt till den 7/9 kl […]

Kommentera