Perfect

Jag kämpar ju med att inte alltid fylla hela sidan med färg utan försöka lämna lite ”white space” och i dagens blogginlägg kan man nog säga att jag har lyckats ganska bra! Återigen har jag använt collagepaper från Dina Wakely med ett ansikte. Säger det igen, det är bra kvalitet på detta collagepapper för man behöver inte vara lika försiktig som när man gör eget på silkespapper.

Det går fint att lägga på mediumet på bakgrunden, lägga på collagepappret och sedan försegla med mer medium utan att pappret går sönder.

Det vita på säckvävssidan är heavy gesso som jag lagt på med en palettkniv. Det är ju hål i tyget så man måste ha ett mellanlägg så man inte förstör de kommande sidorna. Att det skulle gå igenom på baksidan var jag medveten om och vill att det skulle göra men jag la min easy clean mat emellan.

Som det lilla extra för att rama in ansiktet på sidan valde jag att applicera färg från svart stämpeldyna med en ink blending tool genom en Tim Holtz stencil. och yes, jag kunde besinna mig och sluta i tid för jag kände mig faktiskt helt nöjd med det enkla. En sticker från Tim Holtz Big Chat.

 

Post Author: Karin

Karin
Nollåtta i Värmlandsexil sedan 17 år som inte kan vara utan färg, former och mönster. Skapar allt ifrån PL, kort, LOs till mixed media och artjournals. Har en faiblesse för cirklar. Inspireras av nya produkter och shoppar i ärlighetens namn nog mer än jag skapar.

Kommentera