ATC monochrome style

Har varit i ett litet experimentellt ”mood” på sista tiden och bestämde mig för att pröva på ATC ihop med månadens mood board som är ”Monokromt + 1”. Det blev en serie med 4 i svart och vitt ihop med en extra färg.

Jag har använt mig av Canson Watercolor paper eftersom jag ville färglägga med Distress Oxide och vattenfärger. Jag började med lite ink smooshing med Distress Oxide. Jag tryckte ut lite färg från dynan direkt på mitt craft sheet och sprayade sedan lite vatten på och doppade korten i detta. Jag ville endast ha en väldigt ljus grå färg över kortet. Jag använde mig heat tool för att torka  mellan varje lager.

Jag fortsatte sedan med att tejpa på lite washi tape (filmrutor och svart med vita prickar). Jag la sedan på lite texture paste genom några ministenciler från Tim Holtz. Där jag använde mig av ”fönster-stencilen” Deco Arch så strödde jag även på svart embossingpulver ihop med glitter embossingpulver så att detta fastnade ovanpå mönstret. Jag lät sedan detta torka och heat embossade sedan pulvret. (Om man heat embossar INNAN texture paste är torr så riskerar man att den bubblar upp, vilket i sig kan ge en cool effekt, men då tappar man lite av mönstret). Effekten blev här att det nästan ser ut som glas, riktigt cool.

Sedan var det dags för lite mörkare färger. Jag använde mig av Altenews vattenfärger 36 pan set och använde mig av svart och de två gråa varianterna som finns i denna låda. Jag målade endast delar av korten, sprayade på med vatten och lät det rinna över panelen. När detta torkat så stämplade jag en textstämpel från Tim Holtz/Stampers anonymous med Archival ink i färgen Black soot. Jag avslutade sedan med lite Distress Oxide genom en stencil. Så häftigt att färgen Weathered wood syns lika bra oavsett om den hamnar på en riktigt ljus yta eller en riktigt mörk yta, det är pigmentdelen i Oxide-dynorna som gör detta. Som en sista finish så skvätte jag lite vit färg över korten.

Det var sedan dags att välja motiv och jag valde att plocka fram några paper dolls från Tim Holtz kollektion. Jag valde en färg för respektive kort och färglade en detalj på respektive person med Distress Crayon i färgerna Spiced Marmalade, Picked Raspberry, Mermaid Lagoon och Peacock feathers. Jag valde sedan ut en sticker från Chit chat small talk, klistrade den på vitt cardstock och la till lite av samma färg från kritorna. Jag valde även någon del av det texture paste på kortet och färglade lite direkt med kritan där. Som en sista finish så tog jag ett hjärta och färglade det med Distress Oxide och klistrade på.

Dags för lite närbilder:

Peacock feathers utgör accentfärgen på detta kort.

Mermaid lagoon utgör accentfärgen på detta kort.

Picked raspberry utgör accentfärgen på detta kort.

Spiced Marmalade utgör accentfärgen på detta kort.

Blir du inspirerade att testa maj månads moodboard eller skiss så visa oss gärna genom att antingen lägga upp i veckotråden (Snicksnack) i vår Facebook-grupp eller tagga #pyssloteketmood på Instagram.

Inläggsförfattare: Marianne

Kortmakare med passion för "ink blending" och små söta djurstämplar. Smått besatt av allt Lawn Fawn och kan inte hjälpa att köpa söta mönsterpapper, bara för att ha dem hemma att klappa på.

Lämna ett svar