ATC med flygfän

Ibland blir jag så sugen på att göra ATC:er – det är något befriande med det lilla formatet, tycker jag. Denna lilla trio av ATC gjorde jag på återvunna kartongbitar från favoritchokladen (Lindt Crème Brûlée) – det känns lite extra bra att kunna återbruka i dessa tider. När jag skapar ATC:er brukar jag ibland hålla mig till samma motiv/samma färgskala/samma tema och dessa tre kort fick samma tema, men olika färger.

 

På alla tre korten är det grundat med gesso och målat med Dina Wakley acrylic paint innan jag stämplade bakgrunden med Aall & Creates stämpel Painting Numbers. När allt var torrt limmade jag på Collage tissue paper – Flying Things från Dina Wakley  och lät det torka. Det är mycket som ska torka när man håller på med mixed media, så det gäller att ha is i magen – eller en heat tool, så det går lite fortare.

Fortsättningsvis tog jag fram en vattenlöslig svart penna – det går att använda t.ex. en akvarellpenna, en Scribble stick eller liknande – och målade dit lite skuggor runt motiven. Återigen – efter torkning – kunde jag lägga till lite fler detaljer med vit Poscapenna. De svarta stänken kan göras med t.ex. akrylfärg utblandat med vatten eller gloss spray. Klistermärkena med text kommer från Tim Holtz Idea-Ology och de finns i flera olika varianter/storlekar. Jag limmade fast mina för att vara säker på att de sitter fast ordentligt.

Nu kanske jag måste sätta mig och göra lite fler ATC:er – att skriva om skapandeprocessen får mig inspirerad och sugen på att dra fram alla papper, färger och stämplar jag har!

Pyssla lugnt!

 

Inläggsförfattare: Tettiz

Älskar att få färgkladdiga fingrar! Favoriten är gult, men jag skapar i de flesta färger. Gör kort, skapar i mina art journals, pillar med ATC - pysselperiodare med stor kärlek till akrylfärger, fågelmotiv och handskrivet. Har en och annan livesändning och är förtjust i kluriga utmaningar.

Lämna ett svar