ATC coins med sprayer, stänk och stencil

Jag har gjort otaliga ATC, men aldrig hade jag gjort RUNDA – förrän min DT-kollega Malin utmanade mig att göra några. Eftersom jag inte backar för en utmaning, så tog jag mig an uppgiften med stort intresse. Skulle detta vara något för mig – jag som vill ha ordning och reda och var sak på sin plats. Hur skulle det gå att ha runda ATC:er i fyrkantiga plastfickor, till exempel…?

Malin gav mig följande instruktioner:

Skapa sex ATC coins (sv: mynt)
Tema: bokstäver

Det var bara att sätta igång och när jag insåg att jag inte hade någon stans eller die i rätt storlek så plockade jag fram en gammal hederlig passare. ”Vanliga” ATC har storleken 2,5 x 3,5 inches och ett ATC coin har storleken 2,5 inches i diameter. När jag klippt ut mina coins i tjockt akvarellpapper (jag använde Canson XL watercolour paper) valde jag ut sprayfärg till bakgrunderna. Min tanke var att göra någon slags regnbågsvariant – alla coins i olika färger – det blev mörkare blåturkos, ljusare turkos, grön, mörkrosa, orange och gul.

När bakgrunderna torkat använde jag en stencil med bokstäver (för att hålla mig till temat) och använde Distress Oxide Black Soot och ink blending brushes för att applicera bokstavsmönstret. Efter det insåg jag att det fortfarande kändes lite naket, så jag skvätte lite mer färg, bland annat lite guld, på alla bakgrunder. Jag använde en Uni-ball Fineliner för att rita streck runt kanterna på varje coin innan jag slutligen valde ut textstickers från Tim Holtz Idea-Ology Small Talk.

Jag var osäker på om ATC coins var något för mig och kan, efter att ha provat, säga att jag tyckte det var roligt att göra. Dock kommer jag förmodligen att hålla mig till ”vanliga” ATC i fortsättningen – det är nog mer min melodi. De är i alla fall lättare att skära ut än cirklar – även om mina DT-kollegor brukar påminna mig om att jag faktiskt har en elektrisk maskin som kan skära ut saker åt mig – om jag bara satte igång den… 😉

Har du testat att göra ATC eller ATC coins förut? Om inte – testa! Jag tycker att det känns lite mindre kravfyllt med det lilla formatet.

Pyssla lugnt!

Inläggsförfattare: Tettiz

Älskar att få färgkladdiga fingrar! Favoriten är gult, men jag skapar i de flesta färger. Gör kort, skapar i mina art journals, pillar med ATC - pysselperiodare med stor kärlek till akrylfärger, fågelmotiv och handskrivet. Har en och annan livesändning och är förtjust i kluriga utmaningar.

Lämna ett svar