Dags att göra ett par ATC-kort!

Hur ofta gör du ATC egentligen? För egen del är svaret nog – inte tillräckligt ofta i relation till hur mycket jag ju faktiskt gillar små format och möjligheten till använda annat än olika gratulationstexter.

I Pysslotekets ABC skriver vi om ATC så här:

ATC (Artist Trading Cards) – kort i storlek 8,9×6,4 cm eller 3,5×2,5 inches. Tanken är att korten endast ska bytas/ges bort och inte säljas. Korten är som små minikonstverk med olika tekniker från scrapbookingvärlden, gärna med en touch av mixed media – ritat/målat/klottrat/stämplat/stansat osv.

Jag hittade nyligen en riktigt cool bakgrund i lådan för mina UFOs (unfinished objects). Jag har skapat bakgrunden med följande material:

Jag skar till bakgrunden så den blev stor som ATC kort. Jag brukar använda gamla spelkort att fästa dem på, så får de bra stadga och går lätt att sätta i ATC album om man vill.

Som huvudmotiv valde jag bild och text Altenews tjusiga set An artist collection . Motivet med penslarna i krukan färglade jag med Tim Holtz Distress Watercolor pencils . Jag stänkte lite på motiven och färgade in krukan med samma stenciler som jag använt bakgrunden för att få motivet att gå ihop med bakgrunden.

Sen klippte jag ut krukan med penslar, skar den mitt itu och delade om dem på de fyra ATC-korten.

Sist av allt stämplade jag texterna på ATC:t och accentuerade texten lite med vit penna.

Vid något tillfälle har vi genomfört ett ATC byte i Pysslotekets Facebookgrupp dvs att vi lottar ihop folk som byter ATC-kort med varandra. Vore det kul att göra igen kanske? Skriv till oss i Facebookgruppen så kanske vi ordnar det under våren. Men först: se till att få några ATC gjorda!

Inläggsförfattare: Karin Å

Att skapa med stämplar, dies, färg och stenciler... frågan är om det är en hobby, en terapi eller ett galet beroende. Haha! Jag skapar mest kort, men även art journal-sidor och mini-album. Jag gillar olika stilar, att prova nya grejer och att köpa allt jag villhöver! ;-P

Lämna ett svar