Moodboard maj

I aprils sista självande minuter så är det ju hög tid att presentera moodboard och skiss för maj. För några veckor sedan så körde ju Tettiz och Karin ett live på Facebook med tema ”Slumpen” (ni kan kolla här om ni missade) där de hade en spelplan och bestämde vad de skulle göra med hjälp av en tärning. Färgskalan de då fick att skapa efter var ”monokrom” och jag spann vidare på detta lite för månadens tema som då blir ”Monokromt + 1”:

Tanken är då att man väljer en färg (behöver alltså inte vara svart som ovan) och man får använda alla nyanser av denna färg. Sedan lägger man till en extra färg som accent (behöver inte vara gult som ovan utan vilken som helst).

Min favoritfärg är blå så jag tänkte att jag utgår från detta i min inspiration till denna moodboard så det fick bli två tags där jag använt en uppsjö av Tim Holtz-produkter samt embossingpulver från Wow (se lista längre ned):

På denna första tag så har jag valt att accentuera med Metallic Platinum Sparkle embossingpulver på blommorna som är en die som heter Wildflowers och kommer från Sizzix. Det läckra embossingpulvret på fjärilen är Wows Midnight Dream som riktigt gnistrar i många blåa nyanser. Bakgrunden är gjord med en kombination av Distress Spray stain och Distress Oxide dynor. Jag har även heat embossat samt använt distress ink med stenciler. Som avslutning så stämplade jag lite med Distress Oxide ink. I och med att Oxide innehåller pigment så kan man då få en ljus blå att synas över en mörk blå (se textstämpeln i övre vänstra hörnet som är färgen Speckled egg över färgen Blueprint sketch). En riktigt häftig effekt.

Fjärilen kommer från Stampers Anonymous setet Specimen. Jag stämplade först med Versafine Onyx Black och färglade med distress ink och en pensel. När detta hade torkat så heat embossade jag fjärilen med Midnight Dream.

Min andra tag blev så här. Jag har använt Distress ink för att färga in bandet högst upp. Rusty hinge blir en riktigt bra guldfärg:

Här har jag valt att accentura med riktigt gula guldfärger och för det så har jag använt tre olika färger av guld embossingpulver. Bakgrunden är gjord på liknande sätt som ovan, förutom att jag då embossat med guld. Här plockade jag även ut ett par bilder från Tim Holtz Ephemera pack Field notes som var blåa i tonen. De har även fått lite extra detaljer med hjälp av embossing.

För att kunna embossa valda delar så har jag använt mig av en embossingpenna och sedan hällt på embossingpulver. Perfekt för små detaljer.

Följande produkter har jag använt för att skapa mina tags. Allt finns inte inne i butiken men blir man sugen på någonting är det bara att maila så kollar Anna upp om det går att ta hem:

Stämplar från Stampers Anonymous
Specimen, Correspondence, Dearly departed, Ledger script
Distress spray stain
Speckled egg, Salty ocean, Blueprint sketch
Speckled egg, Blueprint sketch, Tumbled glass, Mermaid lagoon, Weathered wood
Tumbled glass, Blueprint sketch, Chipped sapphire, Rusty hinge
Distress crayon
Black soot
Wow Metallic platinum sparkle, Wow Turkish nights, Wow Midnight dream, Ranger Gold, Ranger Clear
THMS011 – (alfabetet)
THMS053 – (plustecknen)
THMS148 – (flourish)
Crinkle ribbon
Wildflowers
Field Notes – Snippets and Ephemera pack
Small talk
Och nu hoppar vi raskt över till maj månads skiss som ser ut så här:
Jag blev inspirerad att skapa något med havstema så här har jag använt mig av Sizzix/Tim Holtz nya Colorize dies som heter Under the sea 1 (maila Anna om du vill beställa):
Bakgrunden är gjord med Distress Oxide i färgerna; Blueprint sketch, Peacock feathers och Tumbled glass. För att skapa linjerna i skissen så använde jag mig av My Favorite Things stencil Drifts & hills.
Bläckfisken och maneterna är färglagda med Distress inks. Glitterdetaljerna är gjorde med Lawn Fawn Chunky glitter.
Den lilla stämplen ”Sea you soon” kommer från Lawn Fawn setet Mermaid for each other.
Blir ni inspirerade att testa maj månads moodboard eller skiss så visa oss gärna genom att antingen lägga upp i veckotråden (Snicksnack) i vår Facebook-grupp eller tagga #pyssloteketmood på Instagram.

Inläggsförfattare: Marianne

Kortmakare med passion för "ink blending" och små söta djurstämplar. Smått besatt av allt Lawn Fawn och kan inte hjälpa att köpa söta mönsterpapper, bara för att ha dem hemma att klappa på.

2 reaktioner på ”Moodboard maj

Lämna ett svar