Liten men naggande god

Eller ”storleken har ingen betydelse”? Åtminstone när det gäller stämpelset tycker jag att det är alldeles sant. När det gäller choklad är det en helt annan femma! De allra flesta tillverkare har förutom sina normlastora set också miniset som är bra mycket vänligare mot plånboken och får veckopengen att räcka längre: ofta får man stämplar och dies för si sådär 120:-.

Idag bjuder jag på kort där jag använt Altenews ”Whimsical tulip” till slimline, A2 och mini slimline – den passar riktigt bra till alla formaten.

Som bakgrund har jag använt rester av några favoritpapper och gjort ett eget, nytt, papper av dem. Här tipsar DT-Karin också om det men hon tar det ett par steg längre.

Här blev det en blomma i ensamt majestät på en bakgrundspanel från Craft Consortium, ”Ink drops – vivid”. Det här tror jag var första gången jag testade att färglägga med Altenew ink. Den reagerade inte dåligt jämfört med distresserna men …. annorlunda.

”Galaxer i mina braxer sa Kapten Zoom” (japp, så gammal är jag). Egentligen svar bakgrunden ämnad till ett vinter/julkort men så blev det inte. Det blev ett kramkort. Nästan samma. 🙂 Jag använde metallicakvareller på svart cardstock från Lawn fawn. Det funkade men jag var ytterst sparsam med vatten!

Hoppas du fått upp ögonen för hur användbara småseten är och har du inget sen tidigare tycker jag du ska unna dig ett nästa gång du handlar. Det är ju trots allt inte choklad vi pratar om 😉

Inläggsförfattare: Gunilla

Pysselnörd vars hjärta klappar lite extra för kortmakeri, tekniker och distress inks.

Kommentera