Mångsidighet

Min förstoppning sedan två veckor tillbaka håller i sig, ibland är det ju bara så!
Jag har barnen hemma från förskolan också eftersom magsjuka bröt ut där i tisdags morse, eftersom vi har som tradition att köra magsjuka över jul så är jag lite paranoid…

Så för ett par dagar sedan kom min dotter… ”Mamma jag vill ha ett likadant trollkors som Selma i julkalendern!” För er som inte sett julkalendern är det ett stort smycke som talar som när tomtevettingarna finns i närheten. Vilken utmaning! Sagt och gjort.

7,45 igår morse ringde jag på hos grannen för att låna salt till trolldegen. 😉 Han trodde nog jag var tokig!

Det fina med att vara en scrapbookare och pysslare är ju att det finns en uppsjö av material hemma.. man måste bara tänka lite utanför ramarna. Den här gången kom Dylusions Paint, Distress Paint och Glossy Accents väl till användning!

27014885-origpic-f99870-1

Dylusions Paint är nog min all time favourite när det kommer till akrylfärger. Färgerna är underbara, de är tjocka och krämiga och jag ÄLSKAR att de kommer i burk! Inget slabb med att trycka ut färg på papper/palett/craftsheet. Inget svinn med färger som inte går åt! Bara doppa penseln rakt ner i burken!

gac17042_2oz-glossy-accents

Glossy accents är också en produkt jag ofta återkommer till. Antingen bara genom att använda den som dekoration i sig själv, som små vattendroppar eller pärlor. Genom att täcka ord eller bokstäver jag stansat eller skurit ut och därmed få en läcker högblank tredimensionell effekt. Eller bara som lim!

Toppen på flaskan är tunn och det gör det lätt att arbeta med små fina detaljer. Tyvärr upplever jag ofta att det blir stopp i pipen så jag klipper min lite längre ner vilket för mig har eliminerat det problemet.

img_9616_iphone

Här är de färdiga trollkorsen. Dotterns ”Woooooooow……..” sa allt. Ibland är det sjukt lätt att bli populär!
Jag gjorde hängen av gem som jag stoppade in i degen innan vi torkade den i ugnen.
Målade kanterna med kulören Slate grey och den blå botten med  After Midnight. La sedan glossy accents över det blå.
Det jag har märkt flera gånger är att glossy accents förändrar kulörerna eller på något sätt suger upp underlaget. När allting hade torkat var det blå mest vitt med några få stråk av blått.
Jag målade ytterligare ett lager med Dylusions paint och la på ny glossy. Återigen har jag viss färgvandring men inte lika mycket. Vet inte varför det blir såhär!
Som avslutning målade jag med distress paint Brushed Pewter för att få en silvrig effekt!

img_9618_iphone

Nu leker de för fullt här och har byggt tomtens port av köksstolarna. Jag. Jag ska försöka vuxenscrappa lite.
GOD JUL på er! Vi ses 2017!

malint

https://static.inlinkz.com/ppr.js

Inläggsförfattare: Malin

Pyssel för mig är avslappnande och rogivande! Vissa perioder pysslar jag massor, andra inte alls. Har sambo, tvillingar, otäckt många akvarellpaletter och massor av dammråttor... Kan inte vara utan Lawn Fawn, copic markers, distresser och dies och vattenfärger och colorado craft och stenciler och...och.. och... ja ni känner nog igen er! ;)

Lämna ett svar