If you never try you’ll never know…

Idag visar jag en skapelse som blev till en tavla. Titeln är en påminnelse till mig själv. Jag behöver utmana mig då och då för att inte fastna i trygghetsfällan och välja bort sådant som är lite läskigt… Exempelvis som att köra till Gardemoen alldeles själv med barnen fast det längsta man kört innan var typ 3,5 mil till Karlstad… (tog körkort sent i livet) Kanske en baggis för de flesta men inte för mig 🙂

Tänk vad man växer när man till slut gör något man varit lite skrajsen över att göra!

Så här såg det ut från början och sidan till höger blir sedemera det som dagens inlägg handlar om.

Jag har stansat ut en himla massa ringar genom att lägga alla ROXdie-cirklar på ett cardstock och veva igenom min big-shot. Limmade dem på en pappskiva med matte medium och sen täckte jag allt med ett tunt lager gesso.

Sedan smetade jag ut något medium från gömmorna, tror Tim Holtc Grit Paste  nog är det som kommer närmast i struktur. Kan även vara resterna i en Aleenes true snow…  Minns inte exakt var jag använde vad eftersom jag hade som mål att göra slut på slattarna i burkarna härhemma.

Färglade när det hela torkat gjorde jag med distresser i olika blåa nyanser, tumble glass och broken china. På kanterna har jag haft pumice stone.

Snöflingorna är stansade med punchar från gömmorna men det finns andra snöflingealternativ i butiken, På dessa har jag sedan kletat på multimedium matte och strösslat med Distress stickles dry glitter clear rock candy på för att få fram en skimrande snökänsla. Just detta glitter finns inte i butiken just nu, Anna har den här hemma tro den kan finnas i andra färger. Annars går det ju alltid bra med stickles

Eftersom ytan inte är slät nog att stämpla på så har jag använt mig av silkespappertricket. Jag stämplar min stämpel på vitt silkespapper med vattenfast stämpeldyna. Här har jag använt Archival, i färgen watering can. OBS, detta är viktigt för när du sedan ska fästa pappret på ditt alster så löser limmet annars upp det stämplade.

Jag brukar riva försiktigt runt det stämplade för att det inte ska bli en skarp linje och limmar sedan med stor försiktighet på det hela med multimedium matte. Man måste verkligen vara jätteförsiktig när man penslar över det stämplade. Det är jättelätt att förstöra allt om man är lite för snabb med penseln.

Ses igen om en liten vecka med förhoppningsvis mera diesinspo från mig!

Inläggsförfattare: Karin

Nollåtta i Värmlandsexil sedan många år som inte kan vara utan färg, former och mönster. Skapar allt ifrån PL, kort, LOs till mixed media och artjournals. Har en faiblesse för cirklar. Inspireras av nya produkter och shoppar i ärlighetens namn nog mer än jag skapar.

Lämna ett svar