ATC med Distress crayons

Hej allihop!

Nu är det fredag igen och jag gör er sällskap med en serie ATCs (Artist Trading Cards). Jag gör inte ATC så ofta men det händer att jag får lite feeling. Det är ett kul sätt att prova nytt material och nya tekniker på.

Jag valde att göra 4 kort i min serie så jag skar ut mina bakgrunder i ett tungt, slätt papper (som tex Neenah Cardstock) med måttet 2,5 x 3,5 inch. Jag älskar Tim Holtzs färgprodukter och att de finns i så många olika varianter. Här har jag jobbat med hans Distress Crayons med smooshing-teknik. Det innebär att jag har blandat Crayons och vatten på en yta som inte suger upp färgen och sedan lyft upp det på en plastbit som jag sedan tryckt mot mitt papper. Eftersom jag inte ville att färgerna skulle blanda sig med varandra torkade jag papperet med min värmefön mellan varje färg. När jag var nöjd så täckte jag varje kort med ett rätt så tjockt lager av Crazing-medium med hjälp av en palettkniv.

När mitt medium hade torkat och krackelerat gjorde jag ett mönster med hjälp av en stencil och lite Grit-Paste. Chipboarden från Wycinanka förberedde jag först med vit gesso sedan fick de lite färg i form av Distress Crayons som jag smetade på lite slarvigt med min fingertopp (mitt tips är att använda engångshandskar). För att avgränsa och ge blickfång gick jag även på med lite svart akrylfärg på samma sätt. Slutligen dekorerade jag med paljetter och chitchat-stickers. Vi ses om en vecka igen!

 

Inläggsförfattare: Susanne

Susanne här! Vem är jag? En scrappare såklart i alla format och storlekar och mönsterpapper är min stora förälskelse. Extraknäcker dessutom inom andra delar av vår underbara hobby såsom kortmakeri, art journaling, mixed media, ATC, PL, planners och så vidare...

Lämna ett svar