Achieve -never fear

fick det här uppslaget som jag gjorde för en tid sedan heta. Grunden är en ”mop-up-page” dvs färg och andra medier som blir över vid andra projekt kladdar man av på ett tomt uppslag i en artjournal och så blir det grunden för något nytt. Här ser man några lager:

Jag har använt diverse medier såsom modeling paste, akrylfärgsrester men även saker från leksaksavdelningen (det med kulorna) för att skapa struktur och dimension på uppslaget.

Med olika stenciler och vattenfasta stämpeldynor skapas ytterligare djup. Eftersom bakgrunden var rätt ojämn så stämplade jag med archival den här gången min blomstämpel (donna downey design) på ett vanligt kopieringspapper.

Klippte ut, fäste och täckte med  tex multimedium matte för att sedan färga in i samma färgskala som bakgrunden.

Allas vår Jennifer McGuire lovordar numera collage medium men jag har inte testat det ännu… Den matta skulle jag tro att hon menar och jag tror att den numera går att få på flaska.

För att få blommorna att smälta in mer så använde jag både en kolkrita och en oljekrita för att skugga runt dem. Samma sak gjorde jag runt kanterna på hela uppslaget för att rama in det hela.

Oljekritan gnuggar man in med fingrarna och samma med kolkritan. I mitten av blommorna fäste jag svarta microbeads med ett bra lim som multimedium. Jag skulle även kunnat använda glossy accent om jag velat ha mer dimension.

Hoppas ni fick lite inspiration! Ses igen om en liten vecka!

 

 

Inläggsförfattare: Karin

Nollåtta i Värmlandsexil sedan många år som inte kan vara utan färg, former och mönster. Skapar allt ifrån PL, kort, LOs till mixed media och artjournals. Har en faiblesse för cirklar. Inspireras av nya produkter och shoppar i ärlighetens namn nog mer än jag skapar.

Lämna ett svar