Media journal – jute

Fortsätter lovorda denna mixed media artjournal  som Dina Wakely designat! Anna har den inte i ordinarie sortiment utan man får specialbeställa den med ett mail. Men….är vi tillräckligt många som tjatar så…vem vet!?!

I boken varvas typ akvarellpapper, kraftpapper, canvastyg och juteväv. Idag ska ni få se två sidor med just jute. Det blir ett par (för att vara jag) enkla uppslag som inte ens fått tydliga titlar (än).

Jag började med att sprida ut heavy gesso med en palettkniv. Det bildar en form som blir själva bakgrunden. Och eftersom jag samtidigt höll på att testa min gelpress 3×5 med Distress Oxides och stenciler så fick det bli det som gav färg till det hela. en liten metallplakett från ett klädesplagg så fick det vara klart.

Nu till andra sidan, samma procedur med heavy gesso med palettkniv. Klistrade dit tagen och färgade in bakgrunden i samma färgskala som den.

Två väldigt sidor väldigt mycket CAS (clean and simple) för att vara jag!

Jag sparar på allt som kan vara användbart i mitt skapande, gamla klädetiketter är icka att förakta 🙂  De olika materialen som finns i den här mixed media artjournalen inspirerar en verkligen till att tänka utanför comfortzonen!

Vad är din comfortzon och vad inspirerar dig till att skapa?

Ses igen om en liten vecka!

 

 

Inläggsförfattare: Karin

Nollåtta i Värmlandsexil sedan många år som inte kan vara utan färg, former och mönster. Skapar allt ifrån PL, kort, LOs till mixed media och artjournals. Har en faiblesse för cirklar. Inspireras av nya produkter och shoppar i ärlighetens namn nog mer än jag skapar.

Lämna ett svar