Min kärlek till smink

Mitt förhållande till smink är en långvarig kärlekshistoria. Det har gått upp, och det har gått ner. Ibland har jag nästan gjort slut för att sedan gå in med nyförälskad passion. Just nu är kärleken i en intensiv fas. Pysselprylarna får avundsjukt titta på när jag swatchar mina ögonskuggspaletter och kollar nya färgkombinationer. Och så dyker den upp…kollektionen från Echo Park: Fashionista. En kollektion som jag tror att de har skräddarsytt just för mig. Den är på temat mode, skönhet och shopping, tre av mina favoritsysslor. Och periodare som jag är när det gäller pyssel så smällde jag ihop ett uppslag i min art journal:

Det är tänkt att se ut som ett badrumsskåp, men jag vill poängtera att min makeup aldrig skulle få ligga sådär osorterad. Citatet passar mig på pricken för jag går upp tidigare än jag egentligen skulle behöva om morgnarna för att få ägna en bra stund åt att sminka mig. En sak som jag verkligen gillar med Dylusions creative journal är att den blir tjock och bucklig efter att man gjort några uppslag. Det gör att den känns älskad och inboad. Dessvärre är det svårt att ta foton som blir bra.

Bakgrunden är grundad med gesso som fått torka innan jag rockade loss med olika rosa toner av distress paint. Med en av mina favoritstenciler från Tim Holtz, Tiles, skapae jag lite mönster i bakgrunden med hjälp av Archival ink i färgen Pink peony som jag gnuggade dit med min mini ink blending tool.

Jag är en fegis när det gäller att använda vattenfasta medier på mina stenciler eftersom jag inte tycker om när de blir missfärgade. Därför blev jag riktigt glatt överraskad när det visade sig att Hero Arts stämpelrengöring fick bort alla färgrester. Till hyllor använde jag remsor av Neenah cardstock som jag klistrade fast med Multi medium matte från Ranger. Och när sminket var på plats använde jag bokstavsstickers, Abigail från Doodlebug. Och nu ska jag nog ta och rensa bland mina mascaror, eller kanske sortera mina rouge, eller kolla vilken foundation som ger mest täckning… Ha det gott! /Hanna

 

Inläggsförfattare: Hanna

Crazy cat lady som pluggar till journalist och dricker oförsvarliga mängder kaffe. Förälskad i Mama Elephant-stämplar och har ett Lawn Fawn-återfall. Sjukligt begär efter 6"-block och lever efter devisen: Den som har flest prylar när den dör vinner.

Lämna ett svar