Atc med vårkänsla

Hej allihop! Hoppas att ni haft en trevlig påskhelg och att ni kanske fått lite tid över för att delta i vår Påskcrop som just nu pågår i vår Facebookgrupp! Själv har jag inte varit hemma så det har varit knapert med tid vid scrapbordet men nu har jag tagit påsklov tillsammans med yngsta dottern så nu blir det förhoppningsvis skapa av. Våra tävlingar pågår ju dessutom hela den här veckan så det finns massor av tid kvar om ni vill delta!

 

En av tävlingarna i Påskcropen är en vårig Atc utmaning som vår kära Tettiz står bakom och det är med den som inspiration som jag gjort denna serie med Atc.

Här följer en kavalkad av foton som visar skapandeprocessen bakom dessa kort. Förutom tävlingen har jag hämtat inspiration från en bunt med videos från Youtube där en massa talangfulla människor har visat upp sina ”Gel Press – alster”. Jag äger ingen Gel Press (än) men tänkte att jag måste kunna skapa dessa färgglada och mönsterrika bakgrunder på annat sätt.

Jag började att färga in mitt papper med en mängd olika Distress Oxsides med hjälp av en blending tool. Jag var inte så noga i det här skedet eftersom jag ändå hade planer på att använda mer färg uppepå.

Sedan gick jag på med samma dynor igen men denna gång med smooshing-teknik. Jag höll mig på ungefär samma områden som tidigare, det vill säga rosa på rosa, men gick över gränserna lite grann för att sudda ut skarpa kanter.

Här har jag först sprayat vatten och låtit det ligga en litet tag innan jag gått på med ett torrt papper (typ hushållspapper) och lyft bort de stora dropparna, det är det som ger de blekta fläckarna. Sedan har jag gått på med diverse mindre bakgrundsstämplar  och textstämplar med samma Oxide-dynor samt en vattenfast svart.

Sedan var det dags för lite klotter/doodling. Jag började med mina Distress Crayons i samma färgnyans som dynorna men plockade även in en vit och en svart penna. Jag har även stänkt lite vit akrylfärg .

Här var jag nöjd med min bakgrund. Eftersom jag i det här skedet inte hade bestämt mig för hur jag skulle förvandla detta till ATCs så gick jag på med ett lager Micro Glaze. Detta lägger ett genomskinligt lager över all färg och förseglar den.

Efter jag funderat en stund så skar jag bakgrunden direkt i rätt storlek (2.5″x3,5″) men såg till att lämna rätt så stora spillbitar. Ur dessa spillbitar stansade jag sedan ut 1″ cirklar med min cirkelstans. Dessa valde jag att sy fast med en sicksack-söm med symaskinen.

Slutligen satte jag även dit ytterligare någon spillbit och valde sedan att rita dit svarta ramar på både cirklarna och runt korten. Lite svart bling och ord-stickers från Tim Holtz fick ge korten sin slutfinish. Det blir spännande att se vad du hittar på till våra tävlingar. Vi ses i Pysslotekets Facebookgrupp!

Inläggsförfattare: Susanne

Susanne här! Vem är jag? En scrappare såklart i alla format och storlekar och mönsterpapper är min stora förälskelse. Extraknäcker dessutom inom andra delar av vår underbara hobby såsom kortmakeri, art journaling, mixed media, ATC, PL, planners och så vidare...

Lämna ett svar