Färgglatt & färglagt

Färgläggning är så vansinnigt kul! Jag får ju såklart inte nog av att färglägga fåglar, men det finns andra roliga saker att färglägga också – cirklar till exempel. Idag visar jag några kort i ganska clean & simple stil med mycket tomt utrymme (white space) på. Jag tycker att det är ganska effektfullt att stämpla ett motiv på akvarellpapper, färglägga det lite ”slarvigt” sådär med nån form av vattenbaserad färg, sen stämpla med någon textstämpel och ”rama in” allt med svart penna och/eller svart cardstock bakom.

Textstämplarna på båda korten kommer från stämpelsetet Mini Messages från Mama Elephant – några av mina favoriter för tillfället. Små och söta och passar överallt! Älskar när det är olika typsnitt på textstämplarna, speciellt som på det nedre kortet (happy birthday). Åååh, så snyggt det är!

På kortet med cirklar har jag använt Lawn Fawn – Let’s bokeh – ett stämpelset jag använt mycket. Det funkar liksom till lite allt möjligt: kort, LOs, art journaling, ATC. Mycket användbara stämplar.

Jag stämplar alltid med vattenfast dyna – nästan uteslutande använder jag Archival Ink – Jet black. Vet jag att jag ska färglägga med vattenbaserade färger så vill jag vara säker på att mina stämpelmotiv inte ”blöder” och det slipper jag om jag använder den dynan. Färgerna jag har använt på dessa två kort är Prima Marketings vattenlösliga oljepastellkritor, the love of my life! Jag har en ask som jag köpte för ett antal år sen och de har använts flitigt här hemma och så har de fått följa med på många kurser – ändå är det måååånga färgläggningsstunder kvar på dem:

Vill du se hur jag gör när jag färglägger med vattenlösliga färger så finns det ett inlägg med en käck liten film i det här inlägget som kanske kan vara till kul att se?

Just ja – fågelstämplarna är ifrån två olika set från Ranger/Dina Wakley och heter Scribbly small birdies och Scribbly bird cousins. Skulle man önska beställa något som inte finns i lager så går det bra att maila Anna om det: anna@pyssloteket.se. Hon brukar ju inte vara omöjlig, som vi alla vet, och kan ta hem det som önskas, om hon kan få tag på det. 🙂

Tack för att du tog dig tid att läsa mitt babbel – nu kan du sätta dig och pyssla igen! 😉

 

Inläggsförfattare: Tettiz

Tettiz
Älskar att få färgkladdiga fingrar! Favoriten är gult, men jag skapar i de flesta färger. Gör kort, skapar i mina art journals, pillar med ATC - pysselperiodare med stor kärlek till akrylfärger, fågelmotiv och handskrivet. Till vardags lärare och håller även kurser för Pyssloteket (just nu online) bland annat kortmakeri, art journaling till ATC-skapande. :)

Kommentera