Ordning och reda

Så här kunde det se ut, på papper efter papper…

Känner du igen dig i bilden ovan? Jag har länge suttit och kletat med mina stämpeldynor för att testa vilken färg jag vill ha varje gång jag stämplade och vilka som matchade med varandra. Energikrävande och slöseri på både dyna, papper och tid. Varenda gång tänker jag att jag borde ha en provkarta/ink swatch, men mer än så har liksom inte hänt… Men så i förra veckan gjorde jag äntligen slag i saken! På sin blogg har Jennifer McGuire en hel del färdiga filer med olika tillverkare att ladda ner, men också ett ”tomt” blad man kan ladda ner och fylla i själv. För mina alkoholpennor har jag redan en ink swatch, så jag påbörjade istället arbetet med alla mina stämpeldynor.

Jag valde att börja med mina distresser. Eftersom jag oftast använder mig av papper från Neenah när jag stämplar, skrev jag ut mallarna på det och skar sedan enkelt isär dem vid markeringen med skärmaskinen. På varje liten ruta stämplade jag sedan ett hjärta i rätt färg. Även om det sällan händer, så använder jag ibland distresserna för stämpling, så jag tänkte att det var bäst att ha ett prov på det också. Därefter använde jag min ink blending tool för att färga in en del av hörnet. Jag var inte så noga med att blanda ordentligt utan ville kunna se hur de olika täckningsgraderna ser ut. Sist, men inte minst målade jag färgen utblandat med vatten med hjälp av en vattenpensel. Oftast, men inte alltid, är nyanserna hyfsat desamma med blending tool och vattenpensel, men för att vara på den säkra sidan gjorde jag bägge.

Rutorna passar sedan perfekt i 2×2″-fotofickor från Simple Stories. Vill man vara ekonomisk, kan man sätta rutorna på både fram- och baksida. Fickorna kan man antingen sätta i ett album/pärm (obs dock att det är amerikanska hål) eller använda ringar som jag har gjort nedan.

Hoppas jag har inspirerat er till att också få lite ordning och reda där hemma! Själv ska jag fortsätta med mina Watercolor Pencils från Prima och övriga stämpeldynor. Vi ses om två veckor igen!

Inläggsförfattare: Caroline

Pyssel är för mig, som nog för många andra, en frizon. En terapi. Håller mig (än så länge?) till kort. Favoritmärken: lite av varje, men nog mestadels Mama Elephant och Altenew för tillfället.

1 reaktion på ”Ordning och reda

Lämna ett svar