80 eller 110?

Vi är säkert många som kollar pysslande på YouTube och har våra favoriter när det kommer till färgläggning. När det gäller alkoholbaserade pennor så är det ju många som rekommenderar pappret Neenah Classic Crest Solar White. För ett tag sedan så tog Anna in detta till butiken. Detta papper kommer dock i två vikter;

Jag köpte 80 LB först och har älskat att använda det för stämpling och nu på senare tid för alkoholbaserade pennor. Det är ju dock en inlärningsperiod på alkoholbaserade pennor och jag tycker jag har haft det svårt att hålla mig innanför linjerna (färgen blöder utanför). Härom dagen testade jag 110 LB och VILKEN SKILLNAD det blev. Helt plötsligt kunde jag hålla mig innanför linjerna. Pappret är ju tjockare och tål mer färg så det kanske var en självklarhet men det blev dock ett ”aha-moment” här hemma 🙂

De två övre pappren är av 110 LB och det undre är 80 LB. Hade väldigt svårt att hålla det röda innanför (!) halsduken på den nedre men var inga direkta problem på den övre.

Är nu sugna på att testa alkoholbaserade pennor så har Anna tagit in Altenew Artist markers till butiken. Bara att prova!

Inläggsförfattare: Marianne

Kortmakare med passion för "ink blending" och små söta djurstämplar. Smått besatt av allt Lawn Fawn och kan inte hjälpa att köpa söta mönsterpapper, bara för att ha dem hemma att klappa på.

Lämna ett svar