ATC med gammal goding från Altenew

Det är så roligt att dra fram distresser, akrylfärger och embossingpulver och se vad som händer! ATC-kort är ju prefekt för detta ändamål, små minialster som inte behöver bli perfekta.

Vad är ATC-kort? Här kommer beskrivningen från vår ordlista här på bloggen:

ATC (Artist Trading Cards) – kort i storlek 8,9×6,4 cm eller 3,5×2,5 inches. Tanken är att korten endast ska bytas/ges bort och inte säljas. Korten är som små minikonstverk med olika tekniker från scrapbookingvärlden, gärna med en touch av mixed media – ritat/målat/klottrat/stämplat/stansat osv.

Dessa kort ville jag göra i en liten serie med 4 stycken, och jag ville att de skulle sitta ihop. Så när jag stansat ut rätt storlek på korten fäste jag dem på baksidan med lite washitejp.

Jag letade fram en gammal goding i stämpelgömman, ”Space Travel” från Altenew. Jag stämplade och embossade motiven med vitt embossingpulver, vilket ger resisteffekt när man tillför vattenburna färger. Så, perfekt för bakgrunden i detta fall blev såklart distresser. Först färgade jag in bakgrunden i olika blå nyanser, och sedan sprejade jag försiktigt med lite vatten ovanpå från en mister.

För att få till den skimrande galaxkänslan använde jag mig sedan av akrylfärg från Prima. De kommer i många nyanser och är så himla fina!

Ingen galax är fulländad utan lite Sheer Shimmer Spritz! Den ger verkligen ett riktigt fint skimmer.

Lite sprätt och skvätt med diverse Distress Spray Stains på toppen blev en sista touch.

Har du gjort  några ATC-kort på sistone? Visst är det kul! Gå gärna med i Pysslotekets grupp på Facebook och dela med dig!

Inläggsförfattare: Jennie

Multipysslare sedan jag var liten tösabit, och har jag bara papper, penna, sax och lim i väskan så är jag lycklig! Älskar scrapbooking, kortmakeri, art journaling, att måla i akvarell och akrylfärg, och som så många andra i designteamet är jag även en crazy cat lady, I can't help it! Kan ofta nörda ner mig i en viss teknik eller specifika märken i perioder, men gillar att variera mig och testa nya saker. Det bästa som finns är bra pennor, fina papper och anteckningsböcker, och finner mycket inspiration i mina vänners kreativitet. Till vardags jobbar jag som handläggare på en myndighet, men under min fritid är skapandet det som gör att mitt hjärta klappar!

Lämna ett svar