Pysselfavoriter under 2018

Nu är snart 2018 slut och ett nytt härligt pysselår väntar. Jag är fortfarande inne i någon sorts julbubbla och är sugen på att göra julkort eller i alla fall vinterkort men vi får se vad det blir när jag väl får tid att pyssla. Är snart igenom årets värsta förkylning som orsakade förseningar i julkortsverkstaden så jag antar att inspirationen tar igen förlorad tid? Hur som haver är det väl aldrig fel med en vinterhälsning, annars är väl alla hjärtans dag härnäst och påsken för all del för den som vill vara ute i riktigt god tid. Annars kan man ju göra ett julkort i månaden eller så och ha det klart inför nästa jul? Vi får väl se vad det blir av 2019 och vilka godsaker alla tillverkare kommer släppa, jag som inte behöver mer 😉

Vad har varit mina favoriter under året som snart gått? Det är en bra fråga och jag inbillade mig nog att det skulle bli lättare att svara på än vad det är… Efter att ha tittat igenom det jag skapat under året så började jag med en del ATC och mixed media för att sedan övergå till färgläggning och vanliga kort. Färgerna var främst vattenbaserade under första halvan av året och under den senare gjorde alkoholbaserade färger en comeback. Jag upptäckte, för mig, nya kombinationer av färger och det blev plötsligt roligt igen!

Under hösten började jag också skapa färgexempel att spara och ha som referens i pysslandet. Waffle Flower har en del stämplar som är perfekta för detta men måste specialbeställas från Anna, de är ju inte en del av det vanliga sortimentet (än?). Jag kan rekommendera att ha swatches eller färgprover på de stämpeldynor, färgpennor, eller andra färgmedium du har. Det är så enkelt att hitta den färg som passar bäst eller kombination av färger om du har det sparat och uppskrivet.

Ett exempel på den del i setet som jag tyckte var användbar för min samling heter Color Swatches stamp set och ser ut så här:

Color Swatches Stamp Set

Där du enkelt kan skapa kartor med färgprover eller toningar eller vad du vill! Jag har sett att de kommit ut med en variant tänkt till vattenfärger också så jag kanske måste utöka samlingen?

Om jag ska gå tillbaka till ämnet och försöka lista ett par favoriter under året i kategorierna verktyg, färger, stämplar och dies så ser nog listorna ut ungefär så här:

Verktyg


Färger/pennor/glitter


Stämplar


Dies

Bilden då? Jag tror det är min favoritskapelse från året, jag har den framme så jag ser den när jag pysslar och blir glad av alla färger. Mer sånt!

 

Jag önskar dig en god fortsättning och ett gott nytt kreativt år!

Inläggsförfattare: Therese

En mångpysslare som snöat in på papperspyssel, främst kort men ibland även LO eller ATC. Kan inte leva utan sin Big Shot och älskar allt som glittrar. En stil som varierar från lite för mycket till CAS men nästan alltid färgglatt! Favoritmärken: Lawn Fawn, MFT och Hero Arts.

Lämna ett svar