Dekorera ljus med servetter

Youtube är oftast min inspirationskälla och har sett flera videos med decoupage på ljus. Jag skaffade mig några blockljus från IKEA och servetter och testade mig fram. Jag använde mig dock inte av decoupage lim, utan jag ”limmade” fast servetten med värme.

Jag började med att ta bort alla lager med papper från servetten, tills bara en fanns kvar. Sen tog jag en pensel med lite vatten och penslade runt bilden som jag ville ha, i det här fallet var det rådjuren. Sen rev jag ut bilderna.

Sen började det roliga men även lite skrämmande delen, la bilderna där jag ville ha dem på ljuset och på med bakplåtspappret. Därefter började jag värma det med mitt embossingfön. Det blev väldigt varmt med embossingfön, nästan för varmt tyckte jag så på vissa ställen tappade ljuset sin runda form men det blev bättre sen när jag lärde mig att inte ha fönet för nära 🙂

Har sett andra som har gjort samma sak men med en varm sked istället, jag kanske borde testa det också 🙂

Jag blev iallafall väldigt nöjd med resultatet, för att göra ljuset ännu finare tog jag lite brun, gul och grön akrylfärg och målade det vita med en svamp.

Glöm inte att alltid ha ljuset under uppsikt ifall ni kommer att använda det, det är ju trots allt papper i ljuset.

Jag hann prova med en varm sked istället för fön och det blev faktiskt mycket bättre, tog längre tid men man har bättre kontroll tyckte jag. 

 

Vi ses nästa fredag

/Jannike

Inläggsförfattare: Anna Pyssloteket

Har ägt Pyssloteket sedan 2009, och tillsammans med mitt fantastiska och fanatiska designteam utökat sortimentet och maximerat butiksytan till bristningsgränsen. :)

Lämna ett svar