Är det en dinosaurie eller är det en ödla?Kanske en drake?

Vet ni vem jag har upptäckt på Youtube?! en otrolig kvinna som gör drakögon med cabochoner i alla storlekar. Hon heter Yvonne Williams och har ni aldrig sett hennes tutorials så måste ni. Jag var tvungen att testa så klart, men jag hade tyvärr ingen svart nagellack så jag använde svart akrylfärg istället men det blev inte så bra. Men har ni nagellack, svart till pupillen och andra färger, cabochon och en nål så är det bara att testa. Efter att jag hade gjort min draköga så var jag ju tvungen att använda den till nåt så det blev en altrad framsida till en av mina art journals. Ännu en gång så Youtubade jag och hittade en annan kvinna, Laura Carson, som gjorde en framsida till sin art journal men hon använde äggskal. Jag hade dock inte tålamodet att samla in så många äggskal så jag använde mig av vanligt tjockt papper, chipboard 🙂

Först började jag med att göra ögondelen med hjälp av kompresser, man kan använda sig av torra våtservetter eller liknande. Jag försökte göra formen till själva huvudet också.

Sen började jag klistra fast chipboarden som jag klippte lite hur som helst.

Sen var det dags att måla allt med minst två lager svart gesso.

Till sist var dags att använda sig av metallic akrylfärg och vax. Första lagret blev med Metallic Brass Hardware. Jag använde mina fingertoppar, tycker att jag har bättre kontroll då men man kan använda en pensel också om man vill. Andra lagret blev lite grön metallic färg och sist tog jag lite Empire gold vax från Pebeo.

Sen gjorde jag baksidan som fick bli kroppen på mitt lilla kryp, en drake blev det nog inte, kanske mer en ödla??  🙂

Glöm nu inte att försöka göra några drakögon, det är faktiskt inte så svårt, men nagellack måste ni använda. Vi ses nästa fredag!

Inläggsförfattare: Anna Pyssloteket

Har ägt Pyssloteket sedan 2009, och tillsammans med mitt fantastiska och fanatiska designteam utökat sortimentet och maximerat butiksytan till bristningsgränsen. :)

2 reaktioner på ”Är det en dinosaurie eller är det en ödla?Kanske en drake?

  Marianne

  (27 januari, 2019 kl. 19:55)

  Vilken häftig idé!! Vad använde du för att fästa kompresserna??

   Jannike

   (29 januari, 2019 kl. 18:33)

   tack 🙂 jag använde soft matte gel

Lämna ett svar