Från skräp till användbart

Nu när jag pratat så mycket om saker att spara på och förvandla till något nytt så får jag väl visa upp några exempel som jag gjort genom åren. Mitt mixed mediaskapande har varit lågt på sistone men det finns mycket inspiration att hämta här i bloggen.

Efter att jag kollat på denna video från Maremi SmallArt så var jag tvungen att prova själv, så jag köpte en liten burk med pringles och satte igång. Bra ursäkt för att få köpa hem lite snacks 😉

Slutresultatet blev detta!

 

Burken är först preppad med gesso och sen har jag målat med akrylfärger och olika sprayer, typ dylusions. Någonstans under all färg finns också ett lager av ostduk men strukturen blev inte så tydlig efter tjocka lager akrylfärg. Jag hade lite svårt att bestämma mig för färg så det målades över en del. Högst upp har jag också använt en bit spets som även den målats/sprayats in. Blomklustret består av gamla blommor jag haft i min stash länge, de var gråa från början och några av de mindre var nog svarta ser det ut som. Jag har även fäst ett par bladkvistar av chipboard och målat små duttar med nuvo drops här och där.

 

Här har vi ett ATC där jag använt två gamla träpennor, eller stumparna som var kvar, och bakom dem en liten bit spets som knappt syns.

På detta ATC har jag också använt en bit spets samt en etiketthållare och några gamla blommor som äntligen kommit till användning. Båda korten har täckts med gesso och sedan sprayfärg efter att alla element har limmats fast och fått torka.

Sist så hittade jag en gammal bild på piffade konservburkar. Om det nu inte går så bra att måla på dem kan man ju alltid klä om med nya pappersomslag och etiketter!

Hoppas du fick lite idéer till återbruk och vad det kan bli i slutet. Dela gärna med dig av vad du skapat i vår grupp på Facebook eller med #pyssloteket på instagram!

Inläggsförfattare: Therese

En mångpysslare som snöat in på papperspyssel, främst kort men ibland även LO eller ATC. Kan inte leva utan sin Big Shot och älskar allt som glittrar. En stil som varierar från lite för mycket till CAS men nästan alltid färgglatt! Favoritmärken: Altenew, Lawn Fawn, Mama Elephant och Hero Arts.

1 reaktion på ”Från skräp till användbart

Kommentera