Återbruk#2 den som spar hon har…

Sedan jag började med mixed-media eller rättare sagt sedan jag fann Donna Downey så har jag börjat samla. Jag sparar alla klädetiketter, fuktabsorberare, överblivna thickers, säkerhetsnålar, mynt , you name it!

Detta är nämligen utmärkt att skapa struktur och dimension med.

Idag blir det en sida i en av mina artjournals som jag visar för er.

Det blev en annan klädtag än ovan jag använde till slut men här ser ni hur jag bygger upp struktur och dimension i olika skikt/lager. På bakgrunden som är en sida ut Dina Wakelys AJ : tyg som jag grundat med gesso, har jag gått över med en stencil och min favvodyna, Versafine onyx black och en skumgummiapplikator. Det mesta täckte jag sedan över som ni kan se, det anas bara i bakgrunden.

Klädetiketten fäste jag med heavy gesso för att får ytterligare struktur men det går lika bra att fästa med annat lite tjockare gellim och sedan måla över med gesso. Medan det  fortfarande var kladdigt strösslade jag siliciakulorna runt tagen.

Sedan glömde jag fota processen (som vanligt när jag hamnar i skapar-flow…)

Jag stämplade med stämplar från 49th Market och dämpade med utspädd gesso, rev bitar av ett scrap-papper som låg och skräpade på bordet liksom den färglagda blomman från Altenews Wonderland. Plockade upp färgerna från blomman både i det jag stämplade och sedan använde jag samma shimmer powder från Nuvo, Atlantic Burst och Green Parade som i blomman för att färgsätta allt.

OM du blir sugen att testa shimmer powders och de är slut så maila Anna och kolla om de är på ingång!

Jag sprayade först försiktigt med vatten, inga pölar, och sen strösslade jag försiktigt med färgpudret. Thankful kommer från ett stickersblock med bara en massa ord från Tim Holtz,

Jag har en himla massa att vara tacksam över! Det är bra att stanna upp ibland och minnas det <3

Fånga dagen! /Karin

 

 

Inläggsförfattare: Karin

Nollåtta i Värmlandsexil sedan många år som inte kan vara utan färg, former och mönster. Skapar allt ifrån PL, kort, LOs till mixed media och artjournals. Har en faiblesse för cirklar. Inspireras av nya produkter och shoppar i ärlighetens namn nog mer än jag skapar.

Lämna ett svar