Tre snabba återbrukningstips

God morgon! Här kommer tre snabba återbrukningstips från mig. Det första är att ta tillvara på de tjockare pappren som kommer tillsammans med dies- och stämpelseten. De kan till exempel användas som en shim mellan plattorna till skärmaskinen, om diesen inte skär ut riktigt ordentligt och man behöver lite extra tryck. Jag använder dem också att ha som underlägg för att fånga upp pulvret när jag embossar. Genom att först vika det på hälften, kan man sedan lätt hälla tillbaka det överblivna pulvret i burken. Mycket hållbarare än vanligt skrivarpapper!

Tips nummer två är att spara olika typer av plastförpackningar, framför allt när det är av lite tjockare kvalitet. På bilden nedan har jag använt mig av den plastförpackning som ett stämpelset kom i. Använder jag mig av till exempel Nuvo Drops eller Enamel Accents är jag alltid lite orolig att inte få droppen helt rund och jämn, så är det ett kort jag har lagt extra mycket energi på, gör jag dropparna vid sidan av på en gammal plastförpackning.

När de har torkat är det bara att limma dit de godkända på kortet. Man kan enkelt göra en bunt droppar när man ändå håller på och ha på lager.

Andra sätt att återbruka plastförpackningar är att stämpla en text på en bit plast för att se vilken färg, placering eller text som man vill ha. Man kan också lite stadiga plastförpackningar till fönster till skakkort.

Sista tipset kanske inte riktigt är ett återbruk, men i alla fall ett tips: utnyttja negativet efter die cutting för att få ordet rakt eller bokstäverna med lika stora mellanrum. Här nedan har jag använt mig av en border från Lawn Fawn som är vansinnigt fin, men vansinnigt svår att få alldeles rak. Genom att ”stoppa tillbaka” bordern i negativitet kan jag sätta fast det helt rakt på kortet hur enkelt som helst!

Inläggsförfattare: Caroline

Pyssel är för mig, som nog för många andra, en frizon. En terapi. Håller mig (än så länge?) till kort. Favoritmärken: lite av varje, men nog mestadels Mama Elephant och Altenew för tillfället.

Lämna ett svar