Altenew Sweetest Peas med Nuvo Shimmer Powder

Jag har länge haft ett öga på det urgulliga setet ”Sweetest Peas” från Altenew, speciellt sedan Tettiz i design-teamet har gjort så härliga inlägg som t.ex dessa; En glittrig kram och Längtan efter vår. Till slut fick det flytta hem till mig.

Jag ville absolut testa att heat embossa dessa blommor och använda Nuvo Shimmer Powder för att färglägga.

Jag började med lägga ett första färglager med Nuvo Shimmer Powder i färgerna Blue Blitz, Lilac Waterfall och Violet Brocade. Jag penslade först Ranger Watercolor Paper med vatten nästan ut till kanterna. Jag droppade sedan på pulvret och lät det flyta ut där det kände för. Jag vippade lite på pappren för att få färgen att sprida sig och hjälpte ibland till med en pensel. Pappren fick självtorka innan jag fortsatte med nästa steg.

Nu var det dags för heat embossing. Jag använde Hero Arts white och Rangers Gold embossingpulver.

För att färglägga blommorna droppade jag sedan pulvret på en icke porös yta, jag använde min Tonic Easy Clean Mat för detta. Jag sprayade sedan lite vatten bredvid och använde en pensel för att plocka upp pulver och vatten och sedan färglägga valda delar av blommorna. Till kortet ovan har jag använt Violet Brocade till bakgrunden och Blue Blitz till blommorna.

Till kortet ovan har jag använt Cherry Bomb till blommorna.

Till kortet ovan har jag använt Cherry Bomb och Blue Blitz till blommorna.

Shimmer Powder är riktigt roligt. Enda problemet jag upptäckt med det är att man har ofta en tendens till att använda VÄLDIGT mycket vatten vilket gör att pappret blir väldigt buckligt när det torkar, speciellt om man som jag bara vätte ned delar av pappret. Jag hittade ett tips på Instagram (@carolicitydesigns) hur man kunde komma till rätta med detta som jag tänkte dela med mig av.

När din bild är HELT TORR, ta en bred pensel och blöt ned baksidan av pappret. Det ska inte vara sjöblött utan mer lagom. När du är färdig, lägg sedan pappret under tryck (t.ex med några tunga böcker ovanpå) och låt det torka så. Jag fick göra detta 2-3 gånger på papprena ovan men det fungerade alldeles utmärkt. Sedan plattade jag till det sista genom att köra dem genom min Big Shot med vald die, i detta fallet My Favorite Things Wonky Stitched Rectangle. Sedan använde jag även Powertape för att vara helt säker på att pappret skulle fortsätta vara platt på kortbasen.

Nu känns det att våren äntligen har kommit, det blir mycket blommigt fram över både i naturen och i bloggen 😉

Inläggsförfattare: Marianne

Kortmakare med passion för "ink blending" och små söta djurstämplar. Smått besatt av allt Lawn Fawn och kan inte hjälpa att köpa söta mönsterpapper, bara för att ha dem hemma att klappa på.

2 reaktioner på ”Altenew Sweetest Peas med Nuvo Shimmer Powder

  Kerstin Sundmark

  (5 maj, 2019 kl. 21:34)

  Sååå urläckra kort! Love it! Tack för toppenfärgexplosionsinformation! 😀

  Marianne

  (8 maj, 2019 kl. 20:57)

  Härligt att du hittade inspiration Kerstin och tack för berömmet 🙂

Lämna ett svar