Längtan efter vår?

Ja, det kan man ju lugnt säga – jag är ingen vinterälskare, så att jag tycker om att skapa med blommor är inget konstigt! 🙂 Idag tänkte jag visa ett gäng med ATC:er, eller Artist Trading Cards, som förkortningen står för. Jag har gjort en liten serie med fyra kort:

Artist Trading Cards har storleken 2,5 x 3,5 inches och jag har skurit ut mina i Canson XL Watercolor paper, eftersom jag ville göra en bakgrund med mina Altenew watercolors. När jag gör en bakgrund brukar jag ibland spraya pappret med lite vatten (det finns ett par olika sorters sprayflaskor bland verktygen i shoppen, jag gillar Tim Holtz Distress Sprayer) för att färgen snabbt ska kunna sprida sig, sen hjälper jag till med en tjock pensel och mer vatten. Runt kanten har jag ritat en ram med en Finelner 0.2.

Motiven på mina ATC:er är stämplar ur setet Sweetest Peas från Altenew – de har jag färglagt med färgpennor i blyertsform och sen har jag stansat ut dem med diesen som hör till stämpelsetet (men som säljs separat) i min Big Shot. Jag har limmat fast blommorna med Lawn Fawns glue tube – tunn och smidig pip och torkar snabbt, det gillar jag mycket. Stickers med text kommer från ett av de block som Tim Holtz har gjort i sin Ideaology-serie – jag har flera olika sorter och använder de ofta och de räcker lääänge för det är många stickers i ett sånt block.

Det är superkul att göra ATC:er och jag har kommit in i ett litet flow den senaste tiden. Har du testat någon gång? Om inte – gört! Det är riktigt kul och det lilla formatet tycker jag gör att det inte är lika stor press som när jag har ett stort tomt papper framför mig. 🙂 Lek, testa och blir det inte som du tänkt dig så är det inte mycket papper som går åt!

Pyssla lugnt!

Inläggsförfattare: Tettiz

Älskar att få färgkladdiga fingrar! Favoriten är gult, men jag skapar i de flesta färger. Gör kort, skapar i mina art journals, pillar med ATC - pysselperiodare med stor kärlek till akrylfärger, fågelmotiv och handskrivet. Har en och annan livesändning och är förtjust i kluriga utmaningar.

2 reaktioner på ”Längtan efter vår?

  Inga

  (10 februari, 2019 kl. 11:17)

  Men hjälp!!! såå fina kort, gillar hur du gjort med bakgrunderna, och sen fått samma färger till blommorna.

  Liftar Tettiz ATC:er – Pyssloteket

  (16 mars, 2020 kl. 17:20)

  […] ATC:er (Artist Trading Cards) så jag kollade runt i bloggen och hittade dessa ljuvliga av Tettiz: Längtan efter vår. Sagt och gjort, detta fick bli ett lift helt […]

Lämna ett svar