Liftar Tettiz ATC:er

Dags att börja ta sig ur sin ”comfort zone” med månadens tema; att lifta, CASEa och inspireras av. Jag har varit lite nyfiken på ATC:er (Artist Trading Cards) så jag kollade runt i bloggen och hittade dessa ljuvliga av Tettiz: Längtan efter vår. Sagt och gjort, detta fick bli ett lift helt enkelt.

Jag började med att skära mina paneler i rätt storlek för ATC; 2,5 x 3,5 inches. Sedan var det dags att färga in bakgrunderna och till det använde jag Altenew Watercolors. Jag sprayade vatten på pappret (Canson XL watercolor paper) och la på färg med hjälp av en pensel. Jag använde mig av följande färger; Lavender fields (lila), Rubelite (rosa), Fresh lemon (gula) och Persian blue (blåa). När panelerna torkat så målade jag en svart ram runt (väldigt Tettiz ;)) med en Fineliner i storlek 0,2.

Dags för blommorna, jag använde mig av samma blommor som Tettiz gjorde i sitt inlägg; Sweetest Peas från Altenew, tycker de är helt underbara. Blommorna färglades med samma vattenfärger som ovan. Sedan sprayde jag ett lager Sheer Shimmer Spritz ovanpå (vilket tyvärr inte syns väl på fotona). Blommorna klipptes ut för hand och monterades med lim ovanpå panelen.

Texterna kommer från ett Tim Holtz Ideo-logy stickers block. Finns många bra texter i dessa med både svart och vit bakgrund som passar de flesta alster. Avslutade med att limma dit några paljetter som sista dekoration. Här kommer lite närbilder på de olika korten;

Detta gav ju mersmak. Var tvungen att testa att göra med en annan stämpelserie, denna gång från Katzelkraft som heter Les Drôles d’Accessoires.

Som synes har jag gjort precis på samma sätt som ovan men använt andra fäger; Purple Wine (rosa), Ocean Waves (blå), Bamboo (gröna). Istället för paljetter har jag här avslutat med några svarta enamel dots i olika storlekar.

Det här med ATC var roligt att testa på. Känns som det finns risk för lite fler ATC:er i min närtid. Prova att lifta, CASEa och inspireras av du med och dela med dig i sociala medier under hashtaggen #pysslotema.

Inläggsförfattare: Marianne

Kortmakare med passion för "ink blending" och små söta djurstämplar. Smått besatt av allt Lawn Fawn och kan inte hjälpa att köpa söta mönsterpapper, bara för att ha dem hemma att klappa på.

1 reaktion på ”Liftar Tettiz ATC:er

    Zarah

    (21 augusti, 2020 kl. 07:45)

    Helt ljuvliga! Var redan sugen på de där stämplarna och nu bara MÅSTE jag ha dem…!! ?

Lämna ett svar