Ett bra köp

När Tim Holtz Glass media mat dök upp på pysselhorisonten var jag, som vanligt snabb som ögat med att förbeställa. Det tog inte jättemånga veckor innan jag började känna att det inte riktigt var min bag, att jag var lite sugen på en vanlig hederlig skärmatta istället. Timpans är välidigt stum och hård (duh! glass mat….. *himlar med ögongen åt mig själv*) och själva möjligheten att kunna kladda av hjärtats lust är ju nästan helt bortkastad på mig.

Innan jag hann gå och köpa en vanlig skärmatta så dök det upp en annan sorts matta i en Youtubevideo – en magnetisk sådan. Efter lite googlande och undersökande så bad jag Anna ta hem den här åt mig: Magnetic mat från We R Memorykeepers.

Den jag har är rejält tilltagen, ca 50*40 cm, så den är inget för det lilla skrivbordet men den finns i en mindra storlek också. Rutnätet mäter inches på bredden och centimeter på höjden vilket är postitivt, den är inte helt amerikaniserad 🙂 Jag hade uppskattat att ha en nollpunkt på mitten som måtten utgick ifrån, istället för mått från vänster till höger, men det är en petitess. Själva magneten i plattan är ganska stark och tillsammans med linjalen så sitter pappret fast riktigt bra. Förutom linjalen så följer det med fyra pyttesmå individuella magneter men dem kunde man vara utan. Jag föredrar att använda min MISTI-magnet – då sitter det som berget.

Det som är den stora fördelen är hur enkelt det är att få saker rakt: jag använder rutnätet med eller utan linjalen till att få dies, bokstäver och dekorationer på plats utan att de hamnar i uppförs- eller nedförsbacke som de brukar.  Nu ser det skevt ut på bilderna men det är fotografens och inte skärmattans fel. 🙂

Rengöringsmässigt så är den enkel att torka av. Jag använder däremot inga akrylfärger eller andra medium direkt på den, jag har alltid ett teflonark eller liknande under. Den är ju inte gjord för mixed mediaprodukter och tål heller inte värmen från en embossingfön (förutsätter jag – jag har i ärlighetens namn inte vågat pröva). För mig, som inte är så mycket för mixed media, var det helt klart ett bra byte att gå från Tims glass mat till den här.

Om du blivit sugen så bör du veta att det här är inget som finns i lager utan du måste förbeställa hos Anna på anna@pyssloteket.se

Inläggsförfattare: Gunilla

Pysselnörd vars hjärta klappar lite extra för kortmakeri, tekniker och distress inks.

Lämna ett svar