UFO

unfinished object eller ska man kanske kalla det UFP- unfinished project?!?! 🙂

Idag blir det en artjournalsida från mig. Jag hade en påbörjad bakgrund i min artjournal från Dina Wakley (älsk på den!) Jag gjorde den när jag hade en period med gelpressen och stenciler och när man ser det färdiga alstret kan man ana det där i bakgrunden.

Jag har ju ”a thing” med ansikten och återkommer ofta till mina Donna Downey ansiktsstämplar i mitt skapande. När jag var hos Anna sist så hittade jag fler ansikten, inga stämplar denna gång utan silkespapperark i Dina Wakely’s design. Om du kollar runt lite här hittar du det och annat mumsigt för mixed media!

Jag applicerade fluid matte medium som lim över bakgrunden och la på arket som är anpassat efter storleken på artjournalen och penslade sedan på med samma medium ovanpå för att försegla det hela så att det skulle hålla för nya lager ovanpå. Det är bra att ha det som en regel när man håller på med mixed media och jobbar i lager på lager.

Så här såg det ut då:

Man kan se att det blir lite veck och skrynklor i pappret men jag tycket att den här var bra i kvalite och inte så skört som när jag gör egna med vanligt silkespapper.

Nu var det dags att rama in, lyfta fram och få ansiktet mer ”levande” och jag började med kanterna och en relativt torr pensel och sparsamt med akrylfärg och jobbade mig inåt. På det sättet gick det att skapa lite liv och skuggor.

Jag använde även en alfastencil design Tim Holtz och versafine onyx black som är en permanent stämpeldyna som ger krispiga avtryck och bra svärta. Jag applicerar det med en vanlig ink blending tool.  Att lägga till något mer i svart fångar ögat och skapar dimension. Jag la det dessutom i en triangel för att ytterligare fånga ögat så att ansiktet inramas.

Titeln är från Timpans stickers Big chat, oumbärligt måste om ni frågar mig! Finns i flera olika storlekar och varianter.

Jag tror att ni kommer få se en hel del art journaling från mig framöver och definitivt fler ansikten, var så säker!

Tänk på att under semestern så är det lite annorlunda öppettider, läs hela blogginlägget om vilka tider som gäller. Allt är tillbaka till normalt från den 13 augusti.

 

Inläggsförfattare: Karin

Nollåtta i Värmlandsexil sedan många år som inte kan vara utan färg, former och mönster. Skapar allt ifrån PL, kort, LOs till mixed media och artjournals. Har en faiblesse för cirklar. Inspireras av nya produkter och shoppar i ärlighetens namn nog mer än jag skapar.

Lämna ett svar