Bara vattenfärg..

Jag har helt snöat in på vattenfärger. Provar experimenterar, lekar… det är såååå roligt och samtidigt sååå svårt!
Men jag märker hur övning ger färdighet!

Det jag har märkt är att valet av papper är jätteviktigt. Vad som är bra och fungerar är nog väldigt individuellt. Jag använder t.ex canson XL när jag målar med distress ink och det fungerar jättebra! Men jag fick itne riktigt till det med vattenfärger. Provade ett dyyyrt papper med 100% bomull och vips var jag hemma..
Gissa därför att jag blev glad när jag insåg att Dinas Vita mixed media block (slut just nu) var inte bara 100% bomull utan också hade sidor på hela 440 gram, vilket är supertjockt!
Jag öser på med vatten och färg och det bucklar sig ingenting!

Det tar pigmenten bra också! Det är lätt att återaktivera färgen också. Det enda som är lite svårt är att måla med mycket detaljer så pappret är så himla grovt.

Jag är som sagt bara nybörjare på det här, men det är väldigt roligt att leka och jag tänker att jag i förlängningen kan göra fina bakgrunder till mina stämpelmotiv!

I min ägo finns en uppsjö av olika vattenfärger. Allt från jättedyra färger av proffskvalitet till enklare billigare.

I butiken finns en förpackning med 36 färger från Gansai Tambi. Mycket bra färger med mycket pigment! De kan tyckas dyra vid första anblick men till skillnad från billiga vattenfärger går det åt mycket mindre färg, då de är så pigmentrika, de kommer därför vara väldigt länge!

Prima Marketing har också en uppsjö med vattenfärger i små plåtaskar med 12 färger i varje ask. Dessa heter Prima Watercolor Confections och är inget Anna har hemma men hon kan få hem om man så önskar.

Jag har införskattat mig en stor plåtask och förvara totalt 4 av primas set i samma låda. Jag tycker det är lättare så.
I lådan ovanför förvarar jag seten som heter Essence, Woodlands, Pastel Dreams och Vintage pastels.

Ett annat bra alternativ är Altenews Watercolor Pan med 36 färger. De har varit slut jättelänge men nu hintade Altenew att de kommer i lager igen denna veckan eller i början av nästa!

Massa mumsiga färger i det här setet, bara att måla!

Hoppas jag inspirerat er till att prova och glöm inte att pappret nästan är det viktigaste av allt! Prova er fram för att se vad som passar er!

Idag har jag använt:

Inläggsförfattare: Malin

Pyssel för mig är avslappnande och rogivande! Vissa perioder pysslar jag massor, andra inte alls. Har sambo, tvillingar, otäckt många akvarellpaletter och massor av dammråttor... Kan inte vara utan Lawn Fawn, copic markers, distresser och dies och vattenfärger och colorado craft och stenciler och...och.. och... ja ni känner nog igen er! ;)

Lämna ett svar