Som en skata?

Jag hade tänkt inleda med att deklarera att jag, likt en skata, är förtjust i allt som glittrar. Efter en snabb googling visar det sig att det är en myt – de är inte alls särskilt begivna på sånt som glänser! Men det gör i alla fall jag, gillar glitter alltså, och det är inte otroligt att jag vid något tillfälle blivit kallad skata av andra skäl.. 😉

Dagens inlägg kommer att handla om mina favoritprodukter bland glittret för det finns en liten uppsjö av dem.

Först ut är Lawn fawns glitter cardstock. Det finns i 3 olika färgkonstellationer (Autumn, Holiday och Spring) plus det som heter Pixie som är vitt. Det jag gillar med det här glitterpappret är att det stansar nästan oförskämt lätt, till och med med hyfsat intrikata dies, men känns ändå hyfsat stadigt.

Pixie
Orddie från Mama elephant på en bakgrund gjord med distress ink och en snöflingestämpel.
Autumn
Ett tips: Jag hade inget grönt papper så jag tog en alkoholbaserad tuschpenna och färglade ett löv utanstat i Pixie/vitt
Lövdies från Lawn fawn och bokstavsdies från Altenew.
Autumn
En urgammal träddie, troligen från Marianne design, på en bakgrund embossad med Darice wood grain embossingfolder

Håller man på med stenciler eller bara vill ha en glittrig ”kräm” som man kan applicera med t.ex. spatel så rekommenderar jag Nuvos Glimmer paste. Superglittrig och med ”fast” konsistens så den kryper inte så lätt in under stencilen. Jag har svart och en iridiscerande som heter Moonstone men som verkar vara slut för tillfället. Du hittar Nuvoprodukterna under Färg/Övriga.

Stickles har länge varit en stapelvara på varje pysslares bord. Hos mig har stickles blivit utkonkurrerat av paljetter, halvpärlor och Nuvo glitter drops. Med dem kan man ju göra sina egna halvpärlor i valfri storlek. Glittriga blir de också. I butiken finns det ett antal färger hemma just nu.

Just här har jag inte gjort halvpärlor utan använt glittret för att ge illusionen av snö.

Min favorititgaste favorit av saker som glittrar är ändå Shimmer spritz från Tsukineko, den rekommenderar jag till var enda stackars kund som råkar komma i min väg. Hittills har den endast funnits i ”färgen” Sparkle men nu har Anna tagit hem Guld och Frost också. Guld tog slut i en grisblink men mer är beställt.

Exempel på Sparkle och Guld. Effekten på mörk cardstock är svårslagen!

Det var mina favoritglitter. Har du nån produkt som du tycker är fantastisk? Lämna gärna en kommentar så att vi andra kan få pröva på den.

Inläggsförfattare: Gunilla

Pysselnörd vars hjärta klappar lite extra för kortmakeri, tekniker och distress inks.

Lämna ett svar