Blått i min art journal

Det här med art journal är lite nytt för mig men åh så roligt att använda till att testa och prova färgkombinationer etc, ett bra sätt att komma igång och skapa. December är ju favoritfärgsmånaden och min favoritfärg, numera, är någonstans mellan blått och turkost, därför gick jag all-in med Distress Re-inkers för att skapa en så färgsprakande uppslag som bara gick.

Min art journal är en Dyluions, Dyan Reaveley’s Creative Journal Small.

Jag började med att hälla ut några droppar av Distress Re-inkers i färgerna Tumbled Glass, Salty Ocean, Blueprint Sketch och Peacock feathers på mitt craft sheet. Jag sprayade dessa med vatten och doppade min art journal i detta. Något som kan vara bra att tänka på (och som jag inte gjorde…) är att skydda sidorna bakom och framför med t.ex några istuckna skräppapper, annars är det väldigt lätt att färgerna rinner där de inte ska. Jag torkade sidorna med min Heat it embossingfön och till nästa ”dopp” så hade jag lärt mig och skyddade sidorna. Jag fortsatte att doppa sidorna i mina färger tills jag kände mig nöjd. Mellan torkningarna sprayade jag också extra vatten på uppslaget för att skapa lite vattendroppar och baddade bort vätska med ett hushållspapper.

När allt var HELT torrt så var det dags för lite mer färg fast med hjälp av distress inks och en mini ink blending tool och en stencil från Tim Holtz, Mosaic. Jag använde Blueprint sketch och skapade lite mönster runtom. Vid det här laget hade jag bestämt att motivet skulle bli en natthimmel med några gulliga djur som väntar på tomten. Jag använde sedan två andra Tim Holtz stenciler för att skapa granarna och nummer 24 med Nuvo Glacier Paste i färgen Golden Era. Den är alldeles krämig att lägga på och skapar ett enormt glitter/blänk. Det tar en stund att torka så jag lät det torka över natten.

Dags att skapa en riktig natthimmel med både snöflingor och snöfall i form av färgstänk. Jag plockade fram några små snöflingestämplar från några olika Lawn Fawn-set och stämplade med Hero Arts Unicorn white pigment ink och Versacolor Gold över båda sidorna.

Jag stämplade sedan även guldspåret som släden gör med en stämpel från Lawn Fawn-setet Mice on ice i Versacolor Gold. Månen stämplades med en cirkelstämpel (även den från Lawn Fawn) men den syntes inte så väl. Jag fyllde därför i den med lite Distress Paint i vitt med en pensel (du hittar liknande färger här). Denna använde jag även för att stänka snöfall över båda sidorna. Jag häller upp lite färg på ett akrylblock, späder med LITE vatten, doppar sedan penseln i och stänker på mitt projekt. För att jag ska slippa städa mitt skrivbord från stänk brukar jag hålla till någonstans där det är enkelt att tvätta, i detta fall badkaret, fungerar utmärkt. Glöm bara inte att tvätta med en gång när du är färdig eftersom Distress Paint är permanent när den torkar!!

Dags för lite tomteväntande figurer och tomten med renar, dessa är från Lawn Fawns Winter skies. De är färglagda med alkoholbaserade pennor lika Altenews Artist Markers. De är limmade med Lawn Fawns glue tube.

De vita detaljerna är gjorda med en Sakura Gelly Roll penna i vitt. Det var denna penna som äntligen gjorde det möjligt att rita in vita detaljer, jag har haft lite ”otur” med andra märken men denna fungerar för mig :).

Jag ville även ha dit lite text och med tanke på att min handstil inte är den snyggaste så kom de nya härliga stämplarna God Jul från Hänglar & Wings till min räddning, heat embossade i vitt på svart cardstock.

En sista närbild, nu är det inte långt kvar till 24:an 😉

Inläggsförfattare: Marianne

Kortmakare med passion för "ink blending" och små söta djurstämplar. Smått besatt av allt Lawn Fawn och kan inte hjälpa att köpa söta mönsterpapper, bara för att ha dem hemma att klappa på.

Lämna ett svar