Av komplementfärgerna

är kombinationerna turkos-orange och röd-grön mina favoriter. Inte var färg enskilt utan tillsammans…det måste gillas som favoritfärg eller hur… 😉

Här har jag återigen lekt med Distress Oxides Sprays i min Dina Wakeley art journal. Sprayade många lager men torkade med embossingfönen mellan sprayningarna för att färgerna inte skulle blanda sig till brun sörja.

Stämplade sedan med stämplar från gömmorna för att skapa kontrast och lite mer liv i bakgrunden innan jag limmade på ansiktet även det design Dina Wakeley.

Här är det mycket viktigt att ha på limmet, förslagsvis matte medium eller dylikt på baksidan av arket med ansiktet för limmet reagerar med Distress Oxides sprayerna. Om du tar limmet direkt på färgen och inte är lätt och snabb på handen när du fäster ansiktsarket förlimmat mot underlaget är risken stor att allt bara blir kladd…

För att bakgrunden skulle smälta in bättre med det vita ansiktet så stämplade jag över det svarta jag gjorde från början med samma stämpel med vit stämpelfärg istället.

Med komplementfärg menar man färgen som är motsatt i färgcirkeln. Mittemot grön finner du röd och mittemot blå-turkosa färger orange. De förstärker varandra genom att de skapar en kontrast och passar bra ihop men skulle man blanda dem så blir det gärna brunaktigt. Färglära är riktigt spännande finns massor på nätet om man vill läsa och lära!

Vilka komplementfärger är dina favvos?

Inläggsförfattare: Karin

Nollåtta i Värmlandsexil sedan många år som inte kan vara utan färg, former och mönster. Skapar allt ifrån PL, kort, LOs till mixed media och artjournals. Har en faiblesse för cirklar. Inspireras av nya produkter och shoppar i ärlighetens namn nog mer än jag skapar.

Lämna ett svar