Struktur med stenciler

Jag använder mest mina stenciler i mixed media då jag vill skapa struktur, dimension och djup i det jag skapar, ofta i flera lager. På bilden ovan har jag färgat in light modelingpaste (om man inte har tålamod med torktid så är den perfekt men det går finfint att färga in alla liknande strukturpaster) med akrylfärg.

Jag är supertrögstartad just nu vad gäller skapande så mina påbörjade alster kan ligga länge innan jag vet nästa steg, lite frustrerande men det är bara att flyta med och låta det få ta tid! Stress föder då ingen kreativitet 🙂 Därför är jag inte säker på att det jag visar idag är helt klart än men visar det ändå…

Som vanligt glömde jag under skapandets hetta att fota hela proceduren, det är flera lager färg som man bara kan ana om man tittar riktigt nära men det är med och hjälper till att skapa djup. Tex kan man ana orange lite här och var för en sväng var faktiskt hela arket övermålat med orange akrylfärg…

Jag har jobbat i många lager med uttunnad akrylfärg (jag använde vatten) och jag har även torkat av väldigt mycket färg med babywipes. Trots att färgen torkat kan man förändra resultatet genom att gnugga med wipes och det har jag gjort här.

För att få något avvikande i bilden att fånga ögat har jag även jobbat med vit akrylfärg som jag också torkat bort med wipes tills jag var nöjd.

Siluetterna är stenciler design Donna Downey som Anna har tagit hem till mig. Ingen aning om det är görbart idag för de har några år på nacken men de heter silhouette trio om du vill att Anna kollar om de fortfarande finns att tillgå hos hennes leverantörer. Samma gäller light modeling paste, det är inget som finns i ordinarie sortiment men be Anna ta hem åt dig så gör hon det om leverantörerna har.

Skuggorna under trion har jag gjort med versafine onyx black och en ink blending tool och självaste trion har jag färgat in med svart utspädd akrylfärg i mååånga lager.

Den här sidan kommer mycket troligt få någon form av visdomsord och kanske även lite vit sprayad akrylfärg genom en stencil eller två för att skapa än mer djup och dimension.

Hur använder du oftast dina stenciler? Med klet och kladd eller stämpeldynor?!?

Hoppas jag kunna inspirera dig med detta UFO (unfinished object)!

Inläggsförfattare: Karin

Nollåtta i Värmlandsexil sedan många år som inte kan vara utan färg, former och mönster. Skapar allt ifrån PL, kort, LOs till mixed media och artjournals. Har en faiblesse för cirklar. Inspireras av nya produkter och shoppar i ärlighetens namn nog mer än jag skapar.

Lämna ett svar